Bengals til krig mod duerne

Publikum på Paul Brown stadion i Cincinnati er trætte af at få deres øl og hot dogs besudlet af besørgende duer. NFL-klubben truer ned med væbnet kamp.

Cincinnati Bengals' T.J. Houshmandzadeh i kamp for hjemmeholdet mod New England Patriots i den forgangne weekend. Foto: Andy Lyons/AFP Fold sammen
Læs mere

I første omgang bliver det laserpistoler, som skal gøre has på det hundredevis af duer, der udgør den ikke-betalende del af tilskuerrækkerne ved Cincinnati Bengals' hjemmekampe. Men hvis ikke de håndholdte laserpistoler viser sig at have den ønskede effekt, kommer der andre og mere dræbende arumenter på bordet overfor de flyvende gratister.

Milton Dohoney, som har ansvaret for byerns rengøringskorps, har givet grønt lys til at skyde duerne med luftgeværer, hvis det skulle vise sig, at laserpistolerne ikke er nok til at drive dem på evig flugt.

Politisk korrekt
Men i et land, hvor den politiske korrekthed rækker langt ind i Hollywoods brug af kæledyr, er det selvsagt ikke så nemt at gå i krig.

Borgmester Mark Mallory har således, hårdt presset af lobby-organisationen People For ethical Treatment of Animals (PETA), modsat sig planerne om at sætte hårdt mod hårdt.

PETA anbefaler brugen af net, støjsendere og såkaldt pindsvinebelægninger på de dele af tribunen, hvor duerne populært sagt er så meget på skideren, at folk frygter for deres renhedskulturen i deres øl.