Benfica nedtoner forventninger: Møder en titelkandidat

Benfica har chancen for at levere overraskelsen mod Bayern München, men det bliver meget svært, siger træner.

Læs mere
Fold sammen

Der kan lure en potentiel overraskelse i Champions League, hvis Benfica sender det tyske mesterhold Bayern München ud i kvartfinalen.

Josep Guardiolas tyske tropper formåede kun at vinde 1-0 på hjemmebane i det første opgør, og derfor er returkampen helt åben.

En Bayern-scoring vil tvinge Benfica til at lave tre mål for at komme videre, og portugisernes cheftræner, Rui Vitoria, er klar over, at det trods det godkendte udgangspunkt bliver en meget vanskelig opgave.

- Vi har sørget for, at opgøret skal afgøres på vores hjemmebane, men det bliver stadig ekstremt svært for os at komme videre, siger træneren på en pressekonference ifølge AFP.

- Vi skal møde et meget stærkt hold, som er vant til at spille kampe som disse, og som er kandidater til at vinde trofæet, siger Vitoria.

Bayern Münchens seneste Champions League-triumf var i 2013, hvilket også betyder, at Guardiola endnu ikke har vundet turneringen med holdet. Og da han rykker til Manchester City til sommer, er det sidste chance for ham.

Han tager sit hold til Portugal for at score et mål og på den måde dræbe Benficas tro på overraskelsen.

- Vi vil gå ud for at forsvare os godt og forsøge at score et mål for at komme videre, lyder det fra Guardiola.

- Taktisk ved vi, hvad vi skal gøre, men mere vigtigt er det, at vi viser stærk karakter foran mere end 60.000 tilskuere, siger spanieren.

Kampen sparkes i gang klokken 20.45 onsdag aften.

/ritzau/