Bendtner skal arbejde sig ind i varmen

maalfattig-bendtner-troede-jeg

Nicklas Bendtner undrer sig i et interview med den tyske avis Kicker over, hvorfor han før vinterpausen var mere på bænken end banen i Wolfsburg. Der har ellers ikke manglet forklaringer på danskerens situation fra hverken træneren eller sportschefen.

»Jeg troede, at jeg var godt på rette vej.«

»Jeg ved ikke, hvad der så skete.«

Sådan siger Nicklas Bendtner selv om sit første halve år i Bundesligaen hos Wolfsburg til det tyske fodboldmagasin Kicker.

Et efterår, hvor den danske angriber aldrig bed sig fast og ofte var udeladt af truppen, når træner Dieter Hecking udtog Wolfsburgs bedste til kampene i Tysklands bedst fodboldrække. Men at det endte på den måde, kommer trods flere kritiske udtalelser fra Bendtners to nærmeste chefer, alligevel bag på hovedpersonen selv.

Man skal dog ikke længere tilbage end 12. januar i år for at få en forklaring. Den kom fra Wolfsburgs sportsdirektør, Klaus Allofs, der fortalte sin version af Bendtners udfordringer i hans første tid i klubben til BT.

»Da han kom hertil, var han helt naturligt ikke på 100 procent rent fysisk, og han havde ikke den nødvendige form, det kræves for at spille. Det tog nogle måneder, men han udviklede sig glimrende og faldt fint ind på holdet. Vi så i perioder hans kvaliteter som spiller. Der kom dog tilbagefald senere, og samtidigt spillede holdet godt, derfor kom der ikke mange chancer til Nicklas. Vi havde en intern diskussion om, hvordan vi så på ham: Var han fast mand, var han en del af gruppen, eller skulle han til tider slet ikke være med? Det var selvfølgelig ikke nemt for ham, for det var jo ikke, fordi han gjorde det dårligt, det var bare fordi de andre var så gode. Til tider betød det, at han mistede sin koncentration, og hans fokus og motivation manglede. Nu ser det ud til, at det er totalt omvendt. Vi har diskuteret det meget med ham, og han forstår, hvordan tingene hænger sammen,« sagde Allofs og tilføjede også:

»I Tyskland er stilen anderledes end hos Arsenal, og her skal han for eksempel løbe meget mere og arbejde langt hårdere som angriber, end han har været vant til. Til gengæld er der mere plads, når han endelig får bolden, og det giver ham mange muligheder. Jeg ved, at han magter opgaverne, og han har potentialet til at løse dem. Rent fysisk er han der, hvor han kan spille på den korrekte tyske måde, nu kræver det så af Nicklas, at han forstår og accepterer vores måde at spille på, for hvis han beslutter sig for det, så kan dette ophold blive en helt frisk begyndelse på karrieren.«

Nicklas Bendtner havde ellers gang i en lille målstime sidst på efteråret, hvor han nettede tog gange for Danmark, to i Europa League og en enkelt gang i ligaen mod Schalke 04.

Alligevel smed træner Dieter Hecking sin danske angriber af holdet. 9. december gav han følgende forklaring til avisen Bild.

»Han begrænser sig selv lidt for meget. Jeg forventer, at han også er endnu mere involveret i træningen, når han arbejder uden bold,« sagde Wolfsburg-træneren.

Det med Nicklas Bendtners manglende indsats til træningen og hverdagen i Tyskland påpegede Dieter Hecking allerede omkring en måned forinden, hvor han til en lokalavis opfordrede danskeren til at ændre sig for at komme ind på holdet.

»Vi har haft en samtale med Bendtner angående hans opførsel i forskellige situationer. Han er indstillet på at komme tilbage i bedre tilstand, og han er ikke ude af holdet. Nu må vi være tålmodige. Det er jeg, fordi jeg kan se, at han gør det, vi beder ham om,« fortalte Dieter Hecking Wolfsburger Allgemeine 5 november sidste år.

Nicklas Bendtner og holdkammeraterne forbereder sig i øjeblikket på at blive klar til sidste halvdel af sæsonen.