Bendtner scorer i jagt på topscorertitel

Rosenborg vandt 2-0 over nedrykkede Viking, og Nicklas Bendtner udbyggede sin position som topscorer i Norge.

Nicklas Bendtner scorede det sidste mål, da Danmark sikrede VM-billetten med en 5-1-sejr over Irland i Dublin. Søndag scorede Bendtner igen for Rosenborg i norsk fodbold. Scanpix/Paul Faith Fold sammen
Læs mere

Trondheim. Rosenborg er for længst kåret som norsk mester, og derfor er meget fokus omkring Nicklas Bendtner i de sidste kampe.

Den danske landsholdsangriber topper listen over målscorere i norsk fodbold, og den position udbyggede Bendtner, da Rosenborg søndag slog nedrykkede Viking 2-0.

Her scorede danskeren en enkelt gang, og dermed er han noteret for 19 sæsonscoringer før sidste spillerunde.

Ohi Anthony Omoijuanfo fra Stabæk har scoret 17 mål indtil videre.

Ud over Nicklas Bendtner var også Jacob Rasmussen og Mike Jensen med fra start hos mesterholdet.

Nicklas Bendtner skulle bruge otte minutter til at bringe Rosenborg foran.

Den tidligere Viking-spiller Samuel Adegbenro trak ned mod målet i venstre side, og da gæsternes forsvar blev ved med at bakke, vred nigerianeren sig fri og afsluttede.

Viking-keeper Iven Austbo fik pareret bolden ud til Bendtner, der i modsatte side nemt sendte den det sidste stykke over målstregen.

Anders Trondsen øgede til 2-0 fem minutter før pausen.

Nicklas Bendtner blev spillet helt fri af Mike Jensen i anden halvleg, og det kunne være blevet til sæsontræffer nummer 20, men danskeren misbrugte muligheden.

Efter sejren blev Rosenborg fejret på hjemmebanen som norsk mester, og det var blandt andet med besøg af Danmarks ambassadør i Norge, Jarl Frijs-Madsen.

Molde følger efter med 53 point, men kan ikke fejre sølvmedaljer endnu, da både Sarpsborg 08 og Strömgodset har 50 point før sidste spillerunde. Molde er et enkelt mål bedre end Sarpsborg 08.

I bunden er det ligeledes uafklaret, hvem der rykker direkte ud sammen med Viking.

Både Aalesund og Sogndal har 29 point før sidste runde. En af klubberne rykker direkte ud, mens en af klubberne skal ud i kvalifikationsspil.