Bendtner krævede forklaring fra træneren

Nicklas Bendtner går et afgørende forår i møde i Wolfsburg, hvor det længe har skortet på spilletid for den 27-årige angriber, der senest luftede sin utilfredshed under et træningspas i Sydafrika.

Det tyske fodboldmagasin Kicker beretter således om en episode fra onsdagens træning. Her spankulerede den danske angriber hen til cheftræner Dieter Hecking til en lille diskussion. Bendtner stod for det meste med hænderne i lommen, mens Hecking talte og gestikulerede over for den lange landsholdsangriber i små 10 minutter.

På spørgsmålet om, hvad episoden drejede sig om, svarer den tyske træner ifølge Kicker således:

»Han kom hen til mig, fordi han ville tale med mig om noget.«

Hecking uddyber ikke, hvad de to snakkede om.

Det er ikke usandsynligt, at Nicklas Bendtner ville høre lidt til cheftrænerens dispositioner. I hvert fald kæmper danskeren for tiden hårdt for spilletid i den grønne klubtrøje.

Wolfsburg-træneren foretrækker angrebskonkurrenterne Ivica Olic og Bas Dost foran danskeren, og i den seneste træningskamp for folkevognsklubben kom Nicklas Bendtner end ikke på banen. Heller ikke selvom Dieter Hecking lod hele 21 spillere få græs under knopperne i opgøret mod Ajax Cape Town, som tyskerne skød i sænk med 4-1 på mål fra blandt andre både Bas Dost og Ivica Olic.

På spørgsmålet om, hvorfor Dieter Hecking ikke sendte Nicklas Bendtner på banen, er tyskeren en anelse mere meddelsom.

»Vi spillede med en 4-2-3-1-opstilling. Denne gang valgte jeg at gøre brug af Bas og Ivica. Det ville ikke give mening at sende Nicklas på banen for, at han kunne spille 30 minutter.«

Mere snakkesalig var Wolfsburg-bossen Klaus Allofs, da BT interviewede ham for nogle dage siden. Sportsdirektøren fortæller åbent og ærligt om forholdet til Nicklas Bendtner, som ofte byder på mange diskussioner om, hvorfor han ikke har spillet så meget fra start.

»På den ene side er han en typisk angriber, der har enorm selvtillid, ligesom han kommer fra et land, hvor man stiller mange spørgsmål til tingene, så det er ikke altid helt nemt. Vi har haft mange diskussioner, hvilket er ok, for han er en intelligent og fornuftig fyr, men det kræver gode argumenter at forklare, hvorfor han ikke spiller. Det er ikke noget problem for os, for vi er ivrige efter at få ham tilbage på sporet og ind på holdet.«

»Man skal også huske på, at han har skrevet kontrakt med os for tre år. Dette er ikke et halvårs-projekt, det skal bestå i lang tid og forhåbentligt mere end de tre år. Vi er glade for ham, selvom han ikke har spillet meget i sæsonens første halvdel, det, tror vi på, ændrer sig i sidste halvdel.«

Samlet har Nicklas Bendtner fået 325 spilleminutter i Bundesligaen i løbet af efterårssæsonen. Hans mest bemærkelsesværdige præstation var i Europa League-kampen i november mod Krasnodar. Her nettede Bendtner to gange.

Søndag får Nicklas Bendtner måske en ny mulighed for at diskutere med Wolfsburg-cheferne, hvis han igen ikke får spilletid, når den tyske klub møder Chippa United i Port Elizabeth.