Bendtner glæder sig over landsholdets nye spillestil

Nicklas Bendtner så Åge Hareides to første landskampe, og han glæder sig til at blive klogere på nordmanden.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nicklas Bendtner mødte mandag for første gang ind i landsholdets træningslejr under en anden landstræner end Morten Olsen.

Siden Bendtner senest var landsholdsudtaget i november har landsholdet skiftet til en mere direkte spillestil og en 3-5-2-formation under Åge Hareide. Et stil- og systemskifte, som Bendtner glæder sig til at blive indviet i.

- Jeg synes, den nye spillestil ser rigtig positiv ud. Det er fedt at spille med to angribere, det har jeg altid godt kunnet lide. Det, tror jeg, passer godt til holdet.

- Jeg glæder mig til det nye system, og det bliver spændende at se, om vi kan få det til at fungere, siger Nicklas Bendtner.

Han ser også frem til at lære Åge Hareide, som han har haft mange telefonsamtaler med, bedre at kende.

- Jeg ser Åges indtræden som værende positiv, og jeg tror, vi kommer til at gøre store ting med det her hold. Jeg ser frem til at arbejde sammen med ham.

- Åge er en interessant træner, og jeg har fulgt med i kampene (to landskampe i marts, red.), hvoraf den ene var rigtig god, og den anden var mindre god. Sådan er det. Alt start kræver, at man vænner sig til hinanden, siger Bendtner.

På grund af manglende kampform træner Bendtner kun med landsholet i denne uge. Når resten af holdet møder ind til forberedelserne til Kirin Cup i Japan, hvor landsholdet spiller to kampe i juni, bliver det uden Bendtner.

Han ved godt, at det kræver regelmæssig spilletid, før Hareide også vil bruge ham i kamp.

- Det siger sig selv, at det er vigtigt, at jeg får noget kamptræning. Det skal nok komme til at ske, siger Bendtner og tilføjer uden at ville uddybe yderligere, at det går "fint" med klubjagten.

De seneste uger har angriberen holdt formen ved lige i FC København, og fra hovedstaden lyder der positive meldinger om Bendtners træningsindsats, siger Åge Hareide, som også selv har overværet klubbens træningspas.

- Jeg ved, at han har gjort det meget godt til træning i FCK. Det får jeg førstehåndsoplysninger om. Det er et vigtigt signal, at han har trænet godt med der og vist sig frem. Jeg er helt sikker på, han også kommer til at træne godt her, siger Hareide.

Nicklas Bendtner har spillet 74 landskampe og lavet 29 mål.

/ritzau/