Bendtner, biler og bold

19-årige Nicklas Bendtner lægger ikke fingrene imellem. Han vil være den dybe angriber på landsholdet og vinde Premier League med Arsenal. Og drømmer samtidig om enten en Lamborghini eller Ferrari.

Nicklas Bendtner er fuld af tro på egne evner på grønsværen og er lige så fuld af kærlighed til hurtige biler. Her er den unge angriber dog nødtvungent parkeret på sidelinjen under mandagens træningspas før testkampen mod Irland på grund af et mindre skrub. Bendtner skulle dog være fit for fight i aften. Foto: Claus Fisker Fold sammen
Læs mere

Der var engang, hvor det danske fodboldlandshold virkelig indeholdt fest, farver og spraglede personligheder. Siger og skriver vi, mens typer a la Henning Munk Jensen, Frank Arnesen, Søren Lerby, Jan Mølby og Preben Elkjær står forrest i køen.

Ovennævnte var i hvert fald ikke blege for at forårsage gimmicks og skandaler i modsætning til de mere eller mindre strømlinede DBU-produkter, der i dag huserer i samlet flok som Morten Olsens udvalgte.

Om end det hyppigt anvendte udtryk »bedemænd i badetøfler« er en grov generalisering. For typerne på landsholdet anno 2007 strækker sig reelt over en bred kam.

I midten af bordrækken under en presseseance dagen før Irlands-testkampen sidder blandt andet midterforsvarer og højtuddannede Michael Gravgaard, med hvem man kan snakke de store fodboldpolitiske linjer igennem.

Ovre ved skillevæggen holder Martin Laursen til. Han er altid villig til at give lidt af sig selv, hvilket indebærer dybsindige tanker fra et empatisk og kløgtigt intellekt.

Sådan er perspektiver og horisonter glædeligt forskellige.

Hovedpersonen i denne artikel, en ung fyr med potentiale til at blive absolut verdensstjerne og superskarp klasseangriber, 19-årige Nicklas Bendtner, har forskanset sine 84 kilo samt tatoveringerne helt nede i hjørnet i konferencesalen på Helnan Marselis Hotel i Århus.

Drømmen er en Ferrari
Bendtner hører tilsyneladende ikke efter i det, der kommer fra podiet, hvor landstræner Morten Olsen atter kommenterer Irland, den dårlige position i EM-kvalifikationsturneringens gruppe F og 4-3-3-systemet.

Bendtner er begravet i en tilfældig opsat journalist-computer.

Plik, plik, siger det og frem kommer den ene sprøde Aston Martin efter den anden.

»Er det i orden, vi sidder her? Her er Internet,« svarer Nicklas Bendtner øjeblikket efter på spørgsmålet om, hvorvidt han har nogle minutter til spørgsmål gående på Arsenal, ambitioner og naturligvis landsholdet.

Plik, plik, siger det og frem kommer stadig den ene sprøde Aston Martin efter den anden.

Nå, skal du have ny bil, fordi du er begyndt at tjene flere penge?

»Nej, nej, kigger bare. Man kan altid lige kigge. Kalle se her...«

Og lad os bare afslutte bilsnakken, inden andet i denne kontekst mere væsentligt tager over.

Nicklas Bendtner har ingen problemer med at køre i venstre side af vejen i England. Det er let nok. Selv i en Range Rover, mens favoritterne og drømmen hedder Lamborghini eller Ferrari.

»Jeg er god nok«
Hvad angår fodbolden. Nicklas Bendtner er fit for fight og landsholdsklar, uagtet der ses forbinding om en del af højre skinneben, hvorpå Mikkel Thygesens støvleknopper ramte under mandagstræningen.

»Det var bare en stempling. Musklen er kun lidt øm,« beroliger Nicklas Bendtner, der fik landsholdsdebut for lidt over et år siden og siden har scoret i tre testopgør mod Polen, Portugal og Tyskland. Samt leveret overordentlig gode præstationer i anden halvleg i Sveriges-kampen og i EM-kval-begivenheden i Letland.

»Hvis jeg kommer til at spille, vil jeg gøre alt for at bevise, at jeg er god nok og bør starte inde igen næste gang,« siger Nicklas Bendtner med reference til september-knaldperlen i Stockholm.

Nicklas Bendtner fremhæver deslige, at han nyder landsholdstilværelsen, selvom meget på det seneste udelukkende har handlet om Arsenal, det engelske tophold, hvorpå der er stor spydspids-konkurrence.

Bendtner kæmper ikke mindst med Adebayor, Da Silva og Robin Van Persie i manager Arsene Wengers 4-4-2-formation.

»Opstarten har været hård, men jeg føler mig hundrede procent klar. Jeg vil ikke sige, jeg er i topform men tæt på. Det har været godt at komme ind jeg har fået tyve minutter her og der, hvilket forhåbentlig omsættes til en sikker plads i startopstillingen. Jeg er ikke i tvivl om, at jeg sagtens kan begå mig på allerhøjeste niveau. Men det er svært at sige, hvornår jeg spiller fast,« siger Nicklas Bendtner, der »selvfølgelig« griber chancen, når den kommer.

»Jeg snakker med Wenger, indtil videre går det godt. Det bliver nu mellem ham og mig, hvad vi taler om,« siger Nicklas Bendtner.

Mangler i omstillingen
Uanset hvad så fremstår det ikke som en hemmelighed, at amagerdrengen nødvendigvis må optimere sit omstillingsspil.

»Nogle gange, når holdet taber bolden, har jeg en tendens til ikke at lægge pres på med det samme. Jeg bruger lige et sekund på at tænke øv. Det går ikke, og jeg arbejder med det. Jeg siger til mig selv, at jeg skal lade være og bare gå til den i stedet. Men man ændrer ikke alt fra dag til dag,« siger Nicklas Bendtner, der også rent fodboldtaktisk skal tænke anderledes, når rød-hvid-trøjen udskiftes med Arsenal-dresset og omvendt.

»På landsholdet er man mere den dybe angriber, ham, der skal komme til bolden og lægge den af, mens wingerne laver de lange løb. Det kræver lidt omvæltning inde i hovedet men det er intet problem. Jeg kan det hele,« siger Nicklas Bendtner, som ej heller lader sig kyse af det pres, der ramler ned over enhver landsholdsspiller og enhver aktør i Arsenal.

»Som angriber er det min rolle at score mål. Det er det, jeg er med for. Men jeg vil sgu hellere score i EM-kampene end i testopgørene. Vi skulle vinde alle kampe i Birmingham, fordi vi gerne ville rykke op. Vi skal vinde alle kampe i Arsenal, fordi vi gerne vil være Premier League-mestre. Og vi skal vinde alle kampe på landsholdet. Sådan er det bare,« siger Nicklas Bendtner, der bor i lejlighed sammen med sin kæreste godt en halv times kørsel fra Arsenals træningsanlæg i London.

Om kæresten får lov til at låne Range Roveren, melder historien intet om.