Bendtner bænket, da konkurrent ydmygede Bayern

soccer-germany
Wolfsburgs Bas Dost (th) scorede to gange i holdets sejr over Bayern.
Læs mere
Fold sammen

Trods en imponerende 4-1-sejr over Bayern München vil Nicklas Bendtner nok ikke huske tilbage på Wolfburgs forårs-premierekamp i Bundesligaen med megen glæde. Ikke alene måtte den danske landsholdsangriber se det meste af kampen fra bænken - hans direkte konkurrent til en plads i front viste også storform med to scoringer. Nederlaget er Bayerns første i Bundesligaen i denne sæson.

Det var ellers et München-mandskab i sædvanlig kontrol, der gik på banen mod rækkens nummer to. Lynhurtige fødder fra Arjen Robben var efter et par minutters spil tæt på at give cheftræner Pep Guardiola en drømmestart.

Men i stedet for den ventede Bayern-føring svarede Wolfsburg og i særdeleshed angriber Bas Dost igen efter fire minutters spil. Efter et kontraangreb endte bolden for fødderne af Kevin de Bruyne, og belgieren lagde uselvisk bolden til rette for Dost, der let lagde bolden ind bag Manuel Neuer.

Kort før pausen gjorde Bas Dost situationen endnu værre for både Bayern og Bendtner. Med et drøn af en afslutning fra kanten af feltet hamrede hollænderen bolden via den ene opstander ind i nettet til stor jubel for størstedelen af tilskuerne på Volkswagen Arena.

Men Wolfsburg var slet ikke færdige. Kort inde i anden halvleg snød de Bruyne Bayerns offside-fælde og havde helt frit løb mod Neuers mål. Og med en kølig afslutning udplacerede han på ny Neuer. Scoringen blev fejret ved at pege op mod himlen som en hyldest til hans tidligere holdkammerat og landsmand Junior Malanda, der omkom under tragiske omstændigheder i en bilulykke tidligere på måneden.

To minutter senere kunne Juan Bernat reducere efter lidt tilfældigheder, og Bayern var i flere tilfælde tæt på endnu en scoring. Men i stedet for at få spændingen tilbage i kampen, lukkede Kevin de Bruyne definitivt kampen, da han med endnu et klassemål hamrede 4-1-føringen i nettet.

Med syv minutter igen blev Nicklas Bendtner skiftet ind - dog uden at han formåede at gøre det store væsen af sig.

Trods sejren fører Bayern München stadig Bundesligaen med otte point ned til Wolfsburg.