Bendtner afgør London-opgør

Osende af overskud ordnede Arsenals Nicklas Bendtner selv sagerne i lokalderbyet mod bysbørnene fra Tottenham sekunder efter sin indskiftning.

Matchvinder Nicklas Bendtner header Arsenal foran 2-1. Fold sammen
Læs mere
Foto: Eddie Keogh/Reuters

Fra en position bagerst i feltet steg han umarkeret til vejrs og headede med sin første boldberøring den afgørende og særdeles vigtige scoring i mål.

Dermed levede han endnu en gang op til tilliden fra træner Arsene Wenger, der hidtil ellers mest har givet den danske landsholdspiller chancen i de mindre betydningsfulde kampe i Liga Cuppen og de sidste betydningsløse kampe i Champions Leagues gruppespil, hvor holdet allerede var kvalificeret.

Men eftersom Bendtner i de kampe har leveret varen, scoret mål, lagt op til mål og generelt er gået godt med i det Arsenal-spil, som fungerer så godt i øjeblikket, er han nu også begyndt at få chancen i de kampe, som for alvor betyder noget.

Således havde Bendtner overhalet den brasilianskfødte kroat Eduardo da Silva, som normalt plejer at være foran danskeren. Og det var med vanlig taktisk kløgt et afgørende træk fra Wenger.

Forinden kunne tilskuerne på Emirates Stadium have frygtet et dumt pointtab, da bulgareren Dimitar Berbatov flot udlignede Emanuel Adebayors føringsmål.

Det lignede en overraskelse, da dommeren tilkendte udeholdet et straffespark. Men Robbie Keane brændte og endte som den helt store skurk, da han forinden også havde sendt en direktør på overliggeren.

Drejebogen var derefter skrevet perfekt til en dansk 19-årig stjerne i svøb.
Arsenal fastholder førstepladsen i ligaen på en dag hvor Liverpool uden Daniel Agger også vandt.

De nærmeste Premier League-konkurrenter Chelsea og Manchester United spiller først i dag.