Bendtner: 0-0 er et udmærket udgangspunkt

Nicklas Bendtner mener, at Danmark havde chancerne til at slå Irland, men 0-0 giver Danmark fordelen.

Nicklas Bendtner blev skiftet ind efter 72 minutter i nullerten mod Irland. Scanpix/Lars Møller Fold sammen
Læs mere

København. Der var gode muligheder på returbolde til Andreas Cornelius og Pione Sisto, men det lykkedes ikke danskerne at score i VM-playoffkampen mod Irland, som endte 0-0.

Trods manglende udnyttelse af chancer og boldbesiddelse er 0-0 et fint udgangspunkt, påpeger Nicklas Bendtner efter kampen.

- Vi står med et udmærket udgangspunkt, qua vi kan nøjes med uafgjort derovre, hvis vi får scoret.

- Så det er stadig en fordel, at de ikke scorede her. De ved godt, at hvis vi scorer til 1-0 derovre, så ser det sort ud for dem.

- Vi ville gerne have vundet kampen, og det havde vi sat os op til. Vi kreerede også to-tre gode chancer, men vi fik ikke helt sat det aftryk på kampen, vi gerne ville, siger Bendtner.

Den rutinerede angriber blev skiftet ind i stedet for Pione Sisto efter 72 minutter.

Fra bænken havde han set et irsk landshold pakke sig ned, og det billede ændrede sig heller ikke, da Bendtner kom på banen. Danskerne var også forberedt på at skulle have bolden meget, siger Bendtner.

- Deres måde at spille på overraskede os ikke. Vi havde måske regnet med, at de ville lidt mere.

- De kom reelt kun frem til en stor chance, som Kasper (Schmeichel) tog sig af. Vi ville gerne have været lidt mere direkte og have haft flere chancer, siger Bendtner.

Han var en af flere spillere, som ikke var tilfreds med græstæppet i Parken. Det indbød ikke til god fodbold, men det er der bedre mulighed for at få tirsdag i Dublin.

- På grund af banen skete der også nogle uprovokerede fejl, som normalt ikke vil ske. Det gjorde betingelserne lidt sværere.

- Jeg tror, at det bliver en lidt anderledes kamp i Irland. Jeg har hørt, at banen skulle være rigtig god, siger Bendtner og griner.

- Jeg tror stadig, det bliver en taktisk affære, men de vil komme mere ud af blokkene, tilføjer han.

/ritzau/