Belgisk teamkammerat klar til at skubbe Magnussen ud hos McLaren

Stoffel Vandoorne (til højre) er parat til at overhale Magnussen i kampen om Formel 1-billetterne.
Læs mere
Fold sammen

Kevin Magnussens rolle hos McLaren er under pres fra teamets anden testkører, som skubber på for at overhale danskeren internt i hierarkiet.

Belgieren Stoffel Vandoorne går efter at køre forbi Kevin Magnussen i kampen om en Formel 1-billet i 2016. Det vil han gøre ved at vinde juniorklassen GP2 i denne sæson, og dermed stille sig helt forrest i køen om at blive lukket ind i motorsportens fineste klasse.

Det fortæller den belgiske McLaren-kører til avisen L’Avenir, efter han blev spurgt til sin situation i McLarens kørerhierarki, hvor Kevin Magnussen er dumpet en plads ned, efter Fernando Alonso er kommet til.

»Faktisk ændrer det ikke så meget for mig. Jeg skal stadig bruge en masse tid i simulatoren for at hjælpe Formel 1-teamet, hvor jeg fortsat er involveret og fuldgyldigt medlem,« siger Stoffel Vandoorne.

Den 22-årige belgier mener sågar, at han står bedre stillet end Kevin Magnussen i forhold til at komme i Formel 1 i 2016, fordi danskeren har taget et skridt ned, mens han selv er på vej frem.

»Det er Magnussen, der har taget et skridt tilbage til rollen som tredjekører. Hvem ved? Det kan være chancen for mig. Alle ved, at hvis du ikke kører i en sæson, så forsvinder du fra visse hylder på markedet, og det er meget svært at komme tilbage. Hvis jeg vinder GP2, har jeg et helt andet momentum,« siger Stoffel Vandoorne.

I realiteten kan der blive plads til både Kevin Magnussen og Stoffel Vandoorne i Formel 1 i næste sæson. Men det er tvivlsomt, om de begge vil have en plads hos McLaren i 2016.