Bekræfter storkamp

Den slidstærke Martin Kristjansen anser opgøret mod den engelske wonderboy Amir Khan for at være en realitet.

Amir Khan knock outede for tre uger siden Graham Earl allerede i første omgang. Foto: Phil Noble/Reuters Fold sammen
Læs mere

Efter mange dages utålmodig venten har Martin Kristjansen nu fået kontrakten til sin karrieres største kamp til gennemsyn og kan erklære sig tilfreds med både betingelser og økonomi for opgøret mod stjerneskuddet Amir Khan. Dermed må kampen i ExCel Arena i London den 2. februar betragtes som værende »on«.

»Status er, at jeg træner efter kampen. Vi har fået kontrakten fra Frank Warren, og den skal selvfølgelig lige nærlæses, men umiddelbart er økonomien tilfredsstillende. Der er ikke så mange penge at hente mere ude i Europa, men det her er en af de bedre betalte kampe,« siger 30-årige Martin Kristjansen og tilføjer:

»Det er kæmpestort. Khan er et af de hotteste navn i øjeblikket.«

Nu 21-årige Amir Khan var ved OL 2004 i Athen blot en finalesejr fra at blive den yngste guldvinder i boksning siden sit dengang 18-årige idol Cassius Clay/Muhammad Ali i 1960. Lige siden har Khan været udset til at blive engelsk boksnings store redning og med 12 knockout-sejre i sin 15 kampe lange, ubesejrede profkarriere er den pakistanske skrothandlers søn kommet ganske tæt på at indfri de forventninger med sit forrygende slagrepertoire, sin eksplosive slagkraft og sit veludviklede »killer-instinct«.

Som sådan får slideren Martin Kristjansen nok at se til i opgøret, der formentlig vil sikre vinderen en VM-kamp hos WBO.

»Min chance er at trække kampen ud. Jeg er ikke en hårdtslående fyr, og det har jeg aldrig været, så det handler om at tage ham med ud på en distance, han ikke har været ude på før,« siger Martin Kristjansen om den kommende modstander, der kun to gange har været ude over seks omgange.

Overrumplede modstander
»Han kommer farende fra start. I sin seneste kamp overrumplede han jo fuldstændig Graham Earl, og det er hans force. Det er jeg forberedt på,« siger danskeren.

Kahn må dog tilskrives en rolle som storfavorit på trods af sin høflige velkomst til danskeren.

»Han bliver noget af en håndfuld og er en stor trussel mod mine ambitioner om at vinde en VM-titel,« siger Khan, der længe har trænet frem mod den kampdato i februar.

Det har Martin Kristjansen ikke:

»Jeg skal da gerne indrømme, at jeg gerne ville have haft en måned mere. Men jeg skal nok nå det.«