Behovet for et stort visitkort

Jørgen Hansen har i blot tre uger været direktør for Danmarks Badminton Forbund, som han især skal profilere ved lejligheder som næste uges Super Serie-turnering Denmark Open, der spilles i Arena Fyn i Odense.

Jørgen Hansen har som udøver, træner og leder en fortid indenfor karate og budo. På badmintonbanen har han derimod ikke de store erfaringer. Men på billedet ses han i Brøndby-Hallen, hvor de bedste danskere til dagligt har deres gang. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kristian Sæderup

Overskriften på denne artikel kunne egentlig godt have været »Fedt med et nyt kærestepar« eller noget i den stil. Men der havde været en risiko for, at artiklen i så fald havde fremstået lettere useriøs, lidt ugebladsagtig, så det endte med noget andet.

Sådan en overskrift havde ellers harmoneret fint med Jørgen Hansens udtalelser. For den dag Berlingske Tidende besøgte den nyudnævnte direktør i Danmarks Badminton Forbund, DBF, på hans kontor i Idrættens Hus i Brøndby, erklærede han, at han i forhold til pressedækningen gerne så, at der igen dukkede et kærestepar op blandt de danske topspillere:

»Det ville jeg da være glad for.«

Fordi den slags er lig med opmærksomhed, hvilket dansk topbadminton for tiden ikke får i nær samme grad som for nogle år siden, hvor der især var masser af fokus på Camilla Martin. Ikke mindst i den periode, hvor hun var kæreste med Peter Gade.

Det var godt nok ikke alle, der dengang var så begejstrede for al den omtale, som parret fik, idet de øvrige topspillere ofte blev totalt overskygget af de to og deres forhold.

I dag er det ganske anderledes. Her er det først og fremmest resultaterne, der skal sørge for opmærksomheden, og hvad det angår, er det i de senere år gået i den gale retning. Kulminerende med sensommerens VM, hvor Danmark ikke fik en eneste medalje.

Skal profilere sporten
Men der er andre end spillerne, der kan og skal profilere sporten herhjemme, og en af dem er Jørgen Hansen. For som der stod i stillingsopslaget, da DBF søgte en afløser for den mangeårige direktør Thomas Lund:

»Dit primære fokusområde bliver at profilere DBF på hjemmebane – blandt andet i forbindelse med store arrangementer som Denmark Open, Copenhagen Masters, den tv-dækkede Badmintonliga og ikke mindst Europamesterskaberne, der foregår i Herning i 2008…«

Så til trods for, at Jørgen Hansen begyndte som DBF-direktør den 1. oktober, er det først i den kommende uge, at han debuterer på den bane, nærmere bestemt i Odense, hvor Denmark Open afvikles i Arena Fyn fra tirsdag til søndag. Men Jørgen Hansen kommer ikke til at få noget foræret.

En anden type
Han er jo ikke tidligere topspiller, som alene af den årsag kan stjæle billedet i ny og næ. Hvilket eksempelvis er tilfældet med den relativt nye næstformand i forbundet, OL-guldvinderen fra 1996, Poul-Erik Høyer. Faktisk kommer den 47-årige Jørgen Hansen slet ikke fra fjersportens rækker, og ikke mindst derfor bliver han med sikkerhed en anden type direktør end Thomas Lund, der i mange år var en af verdens bedste doublespillere.

Men Jørgen Hansen, der er uddannet cand. merc. i organisationsudvikling og økonomistyring, har alligevel haft med badminton at gøre, idet han frem til 1. oktober var chefkonsulent i Rambøll Management A/S, hvor han blandt andet løste rådgivningsopgaver for DBF – samt flere andre forbund.

I nogles øjne har Jørgen Hansen mest kendte rolle hos Rambøll dog været, at det var ham, der var primus motor på konsulentopgaven »OL til Danmark«, der var en analyse af, hvordan København kunne arrangere et sommer-OL, og som blev offentliggjort i fjor.

OL-drømme
I sin nye funktion har han på sin vis stadig lidt med OL-drømmene at gøre. For hvis de ikke skal forsvinde inden for kort tid, skal Danmark have fat i flere og større sportsbegivenheder, end der har været tale om de senere år. Og netop DBF har været et af de forbund, der på det område har haft det lidt svært.

Danmark var vært for badminton-VM i 1983, 1991 og 1999, og DBF har i de senere år på ny forsøgt at få verdensmesterskaberne til landet. Men af økonomiske årsager er de endt andre steder, og lige nu er det først i 2013, at det er realistisk med et nyt VM på dansk jord.

Ifølge Jørgen Hansen skal DBF alligevel fortsat kæmpe hårdt og bruge en del kræfter på at få det hertil. Fordi et VM på mange fronter har større gennemslagskraft end andre badminton-begivenheder:

»Og en gang imellem skal man slå et stort visitkort, for at få opmærksomhed i et hektisk mediebillede.«

Det er et rigtigt Jørgen Hansen-udtryk, som han brugte et par gange, den dag Berlingske Tidende besøgte ham.

Derfor er det også mere passende at bruge i overskriften end forslaget i de første linier. Men grundlæggende handler det om det samme, nemlig profilering af fjersporten.