Beckmann vil puste liv i ligalandsholdet i 2017

Dansk Boldspil-Union (DBU) har de seneste år sparet ligalandsholdsturen væk, men måske er den på vej tilbage.

Ligalandsholdet skulle have været på træningslejr i denne måned, men fordi Danmark ikke kom med til næste års EM i Frankrig, var der ikke økonomi i Dansk Boldspil-Union (DBU) til en tur.

Derfor er der nu iværksat et ambitiøst crowdfunding-projekt, der har til formål at rejse en million kroner til genetablering af det danske ligalandshold, der ikke har været af sted siden 2013.

Projektet løber fra dags dato og frem til 4. marts. Bag projektet er de to fodboldglade gutter Steffen Souza Ric-Hansen og Stefan Pflug samt den tidligere landsholdsspiller Mikkel Beckmann, der er tilknyttet projektet.

Beckmann, som har stoppet sin aktive karriere, er glad for at være med som ambassadør.

- Det betyder meget for mig, at jeg kan være med til at skabe opmærksomhed om det, da jeg selv er en af de spillere, der fik chancen for vise, hvad jeg kunne, netop gennem ligalandsholdet.

- Jeg synes, det er virkelig ærgerligt, at ligalandsholdet har været sparet væk de seneste år og håber, projektet kan være med til at sikre, at DBU har råd i 2017, siger Beckmann i en pressemeddelelse.

Initiativtagerne ser projektet som en folkegave og opfordrer DBU til at prioritere ligalandsholdet, når de får en pose penge.

- Vi ser dette som en mulighed for, at hele befolkningen og alle fodboldfans kan støtte op omkring fremtidens landshold.

- Det kræver selvfølgelig også, at DBU prioriterer ligalandsholdet, men netop derfor har vi valgt, at den pose penge, som vi får samlet ind, skal benyttes i 2017. DBU har hermed god tid til at planlægge, siger Steffen Souza Ric-Hansen.

Han mener, at ligalandsholdet er en vigtig forudsætning for A-landsholdets succes.

- Tanken er at give den kommende landstræner, Åge Hareide, de bedst mulige vilkår for at få succes med jobbet og sikre, at han får mulighed for at se en bred vifte af de danske spillere an via ligalandsholdet, siger han.

/ritzau/