Beckenbauer øjner Guardiolas efterfølger

Bayern Munich cheftræner Pep Guardiola (th.) og Dortmunds cheftræner Jürgen Klopp (tv.) ved sidste års pokalfinale.
Læs mere
Fold sammen

Når Borussia Dortmund og Bayern München mødes i pokal-semifinalen tirsdag aften, så vil Jürgen Klopp vanen tro være klædt i Dortmund-kasket og træningsdragt. Bayern-legenden Franz Beckenbauer kunne godt forestille sig, at, at Klopps beklædning i stedet kan blive prydet med et Bayern-logo en gang i fremtiden.

Bayern München nyder i øjeblikket stor succes med Pep Guardiola ved roret, men den tidligere Barcelona-træners kontrakt udløber i 2016, og det kan i åbne en dør for Jürgen Klopp, der stopper i Dortmund til sommer.

 

»Klopp er helt sikkert en mulighed i Bayern. Spørgsmålet er, hvor længe Guardiola vil blive i München. Jeg håber, det bliver længe, men Klopp vil blive overvejet,« siger Bayern Münchens ærespræsident Franz Beckenbauer til Sky Germany.

Bayern siges at være meget opsatte på at forlænge Guardiolas kontrakt, men spanieren kunne blive fristet af at prøve sine trænerevner af i Premier League, hvor det er uvist om Manchester City vil fortsætte samarbejdet med den nuværende manager Manuel Pellegrini. Skulle det blive en realitet, så mener Beckenbauer, at Klopp ville være en oplagt erstatning. Han har endda været på tale i klubben tidligere.

»Selvfølgelig kunne jeg se Klopp som Guardiolas efterfølger. Da jeg var præsident, talte vi ofte om Klopp, og jeg mener, at han passer meget godt til Bayern.«

 

Jürgen Klopp havde kontrakt med Dortmund til 2018, men den bliver ophævet før tid, da han ikke længere føler, at han er den perfekte træner for klubben. Til sommer overtager den tidligere Mainz-træner Thomas Tuchel i stedet tøjlerne i Ruhr-klubben.