Bayern stormer afsted og udbygger ligaforspring

Det tyske mesterhold vandt sikkert, mens både RB Leipzig og Borussia Dortmund led nederlag i Bundesligaen.

Robert Lewandowski scorede to gange, da Bayern München sikkert slog Eintracht Frankfurt hjemme i Bundesligaen. Reuters/Wolfgang Rattay Fold sammen
Læs mere

Bayern München forsætter kursen mod klubbens femte mesterskab i træk.

Lørdag hentede sydtyskerne sæsonens 18. ligasejr, da Eintracht Frankfurt hjemme blev besejret 3-0.

Det skete på en dag, hvor de øvrige tophold i Bundesligaen snublede, da både RB Leipzig og Borussia Dortmund tabte.

Hertha Berlin vandt hjemme 2-1 over Dortmund, mens RB Leipzig uden skadede Yussuf Poulsen tabte 0-1 hjemme til Wolfsburg.

Det betyder, at Bayern München topper ligaen med 59 point og har ti point ned til RB Leipzig på andenpladsen, mens Dortmund bliver på 43 point på tredjepladsen.

Bayern skulle ellers bruge noget tid til at komme i gang, før Robert Lewandowski indledte scoringen efter 38 minutter.

Efter nogle Bayern-kombinationer endte holden hos Thomas Müller, som serverede den for fødderne af den polske angriber, der dårligt kunne misbruge chancen.

Lewandowski skulle blot skulle sætte foden på bolden en meter foran et tomt mål for at score sit sæsonmål nummer 20 i ligaen.

Et Bayern-angreb i højt tempo tre minutter senere satte gæsterne til vægs, da et perfekt indlæg fra David Alaba endte hos Douglas Costa, som tæt ved mål hamrede hjemmeholdet på 2-0.

Lidt over ti minutter af anden halvleg skulle Lewandowski bruge til at øge til 3-0.

Med 21 scoringer nåede Lewandowski op på siden af Pierre-Emerick Aubameyang på topscorerlisten, men det ændrede Dortmund-angriberen på i Berlin.

André Schürrle misbrugte et stort tilbud efter to minutter, og det lignede optakten til Dortmund-dominans, men efter 12 minutter slog hjemmeholdet til.

Vedad Ibisevic satte fikst Dortmunds Matthias Ginter og fandt Salomon Kalou, der bragte hjemmeholdet på 1-0.

Hertha holdt fast halvlegen ud, men efter 55 minutter slog Pierre-Emerick Aubameyang til.

Ligatopscoreren svigtede ikke tæt på mål og hamrede udligningen til 1-1 i kassen. Han er dermed noteret for 22 sæsontræffere foran Lewandowskis 21 scoringer.

20 minutter før tid gik det så galt for Dortmund, da Marvin Plattenhardt bankede sejren hjem for Hertha Berlin på et direkte frispark.

Mainz med Jonas Lössl i målet indkasserede et 1-2-nederlag ude til bundproppen Darmstadt. Lössl var chanceløs på hjemmeholdets første scoring, mens den anden scoring blev sat ind på et straffespark.

/ritzau/