Bayern München bliver gjort til grin på Twitter

lham
Philipp Lahm var den første, der havde svært ved at holde balancen i sit tilløb til straffesparket. Siden landede Xabi Alonso også på ryggen og skød bolden over. Fold sammen
Læs mere

Alle hold kan fejle, men når to af verdens mest berømte fodboldspillere glider i tilløbet til et straffespark, som de efterfølgende sparker over mål, så ser hele fodboldverdenen det. Og når det er ellers så uovervindelige Bayern München, der på denne måde selvforskyldt taber den tyske pokalsemifinale til rivalerne fra Borussia Dortmund, er der også en stor del, der griner højlydt.

Efter 1-1 efter både ordinær og forlænget spilletid, som Bayern dominerede voldsomt, endte semifinalen i straffesparkskonkurrence. Først gled Philipp Lahm i sit tilløb, og herefter kopierede den spanske elegantier Xabi Alonso Lahms kiksede straffe. Dortmunds australske keeper Mitch Langerak snuppede Mario Götzes forsøg, inden verdens bedste målmand, Manuel Neuer, bankede sit skud på overliggeren, og så var Bayern både ude af pokalen og til grin.

»Vidste ikke, at John Terry og Gerrard spillede for Bayern,« tweeter Dortmund Vines med adresse til de to englændere, som har brændt straffespark på samme spektakulære vis.

»Bayerns nye fodtøj,« tweeter Footy Jokes med et billede af et par skøjter.

»Bayern-leverandør Adidas præsenterer innovativ hjælp til straffespark,« lyder teksten i et tweet med billedet en Adidas-rollator med Bayern-logo.

Og denne fine tegning kan bedst oversættes med teksten »Det er min plads til Berlin (hvor pokalfinalen spilles, red.). Er De rar at glide væk?«

Gary Lineker, der som englænder har prøvet at ryge ud i en VM-semifinale mod Tyskland, og som er manden bag citatet »Fodbold er et simpelt spil. 22 mænd jager en bold i 90 minutter, og til sidst vinder tyskerne altid« blandede sig også på Twitter:

»Chok: Tysk hold ryger ud efter straffe. Bayern slået af Dortmund!«

Anfører Philipp Lahm havde svært ved at fatte den skæbne, der var overgået mægtige München.

»Det kan jo ske, at man falder, men at gøre det i en semifinale er ekstremt bittert. Man kan nok finde bedre tidspunkter at gøre det. Vi forpassede chancen for at afgøre det i både den ordinære og den forlængede spilletid, og i straffesparkskonkurrencen vinder det mest heldige hold.«

Bayern-træner Pep Guardiola tog dog nederlaget i stiv arm:

»Jeg er stolt af mit hold som aldrig før. Når et hold spiller sådan, så kan man ikke bebrejde nogen noget. Det var vores bedste kamp mod BVB, mens jeg har været i Tyskland. Ved straffesparkskonkurrencen var vi lidt trætte.«

Oven på miseren mod Dortmund og skader til både Arjen Robben og Robert Lewandowski kan det sydtyske mesterhold trods alt glæde sig over et økonomisk tilskud fra sportsudstyrsgiganten Adidas.

Parterne har fornyet kontrakten, således at Adidas nu betaler astronomiske 6,7 mia. kr. over de næste ti år for at ekvipere Bayern München.