Basket-pigen vandt bronze i Finland

Anna Møller har tidligere i år sat ny U18-rekord på 5000 meter. Lørdag morgen løb hun en bronzemedalje hjem ved de nordiske mesterskaber i cross-løb. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Anna Møller er et stort talent, men hun har stadig noget, som hun kan forbedre.

Basketball-pigen fra Hareskovby, som har fundet ud, at hun løber hurtigere end de fleste, var lørdag morgen dansk tid for første gang i ilden i en dansk landsholdstrøje, da hun løb de nordiske mesterskaber i cross for juniorer.

Den 17-årige pige, der også er på ungdomslandsholdet i basketball, kommer ikke tomhændet hjem fra Vantaan i Finland, hvor løbet blev afholdt. Over en rundstrækning på 1,5 km, som de kvindelige juniorløbere skulle løbe tre gange, kom Anna Møller ind på en flot tredjeplads, fire sekunder efter den vindende løber, Johanna Matintalo, der løb distancen på præcis 15 minutter, og tre sekunder efter Maria Larsen fra KIF. Så det blev dermed både dansk sølv og bronze ved dagens første løb ved de nordiske mesterskaber i cross-løb.

Samtidig vandt de danske piger hold-guld, da triatleten Alberte Kjær Pedersen løb ind på sjettepladsen. Det er første gang nogensinde, at et dansk kvindejunior-hold vinder nordisk guld ved NM i cross-løb, som er blevet afholdt siden 1997.

Anna Møller satser fortsat primært på basketball-sporten og løber således kun en-to gange om ugen.

Hos junior-drengene var der mere metal til Danmark. Her vandt forhindringsløberen Jacob Simonsen fra Århus 1900 nemlig bronze, og det samme gjorde det danske hold, som blev besejret af Norge og Sverige.