Barcelonas træner om fransk øretæve: Det var katastrofalt

Luis Enrique erkender, at FC Barcelona sjældent har spillet dårligere end mod PSG, men drømmer om et mirakel.

Det var en katastrofal aften for os.

Så kontant sammenfatter FC Barcelonas træner, Luis Enrique, klubbens nederlag i Champions League på 0-4 til Paris Saint-Germain i tirsdagens ottendedelsfinale mellem det spanske og det franske mesterhold.

Ifølge internationale medier har FC Barcelona sjældent spillet så dårligt.

- Det er svært at forklare. De var os fuldstændig overlegne, fra kampen begyndte. Der er ikke meget mere at sige, erkender Enrique.

Det var holdets værste aften i Europa siden et nederlag - over to kampe - på 0-7 til Bayern München i semifinalen i Champions League i 2013.

Barcelona stillede op med stjernetrioen Neymar, Lionel Messi og Luis Suarez i front, men PSG's forsvar havde fuldstændig styr på de tre klassespillere.

Den imponerende præstation understreges af, at det kun er anden gang i denne sæson, at Barcelona ikke har formået at score. Forrige gang var i en ligakamp mod Malaga.

Angel Di Maria fejrede sin 29 års fødselsdag med to scoringer.

Han åbnede festen for hjemmeholdet i det 18. minut på et frisparksmål. Tyskeren Julian Draxler fordoblede føringen kort før pausefløjtet.

Ti minutter inde i anden halvleg kom Di Maria igen på måltavlen, før Edinson Cavani, der tirsdag fyldte 30 år, fuldendte ydmygelsen med målet til 4-0.

Luis Enrique roser PSG for at producere det bedste fodbold, holdet er i stand til.

- Og vi var så dårlige, som vi kan blive, siger han.

Aldrig før i Champions League-historien er det lykkedes et hold at gå videre efter så stort et nederlag. Men det får ikke Luis Enrique til at fortvivle.

- Vi har virkelig brug for en heroisk indsats, men hvorfor ikke drømme, siger han om returkampen 8. marts.

- Disse spillere har gennem årene vist, at de kan opnå store resultater. Vores chancer er små, men alligevel er der en chance.

FC Barcelona er ikke blevet elimineret før kvartfinalerne i Champions League siden 2007.

/ritzau/AFP