Barcelonas sæson er på spil i El Clasico

Barcelona skal besejre Real Madrid for at bevare et realistisk håb om at vinde det spanske mesterskab.

Lionel Messi skal levere varen, hvis FC Barcelona skal slå Real Madrid. Reuters/Albert Gea
Læs mere
Fold sammen

Madrid. Prædikatet "skuffende mellemsæson" eller fortsat mulighed for at slutte sæsonen succesfuldt.

For FC Barcelona har søndagens El Clasico mere på spil end den medfødte ære i rivaliseringen med Real Madrid. Kampen kan meget vel definere "Blaugranas" sæson.

Nok er Barcelona favorit til at vinde Copa del Rey med udsigten til finalen mod Alaves 27. maj, men pokaltitler alene er ikke nok til at skabe eufori i en storklub som den catalanske.

Så efter onsdagens exit fra Champions League, kan kun det tredje spanske mesterskab på stribe skabe forløsning. Skal det realiseres, behøver Barcelona en sejr på Santiago Bernabeu søndag.

Inden den fører Real Madrid nemlig med tre point og har endda spillet én kamp færre end konkurrenten.

- Ingen er mere sulten efter sejre end os. Med tanke på klubben og dens mange triumfer er vi meget motiverede, siger midtbanespilleren Ivan Rakitic til Barcelonas hjemmeside.

- Det er en kamp, vi skal vinde, og vi går ind til den med selvtillid. I de seneste år har vi spillet gode kampe dér, og vi vil spille på samme måde i år, tilføjer kroaten.

Sæsonen er den sidste for Luis Enrique som træner for Barcelona. I de to seneste sæsoner har han hjemført mesterskabet, og i maj 2015 vandt holdet desuden Champions League.

Denne sæson har imidlertid været præget af ustabilitet. Bedst eksemplificeret da Barcelona tabte den første ottendedelsfinale i Champions League med 0-4 til Pars Saint-Germain for at vinde returkampen 6-1.

Den gik ikke i kvartfinalen, hvor Juventus vandt 3-0 i Torino og onsdag holdt stand på Camp Nou og avancerede med 0-0.

- Det vil blive svært at løfte spillerne ovenpå dette, men det bliver nemt at motivere dem.

- Vi kan ikke stimuleres bedre end at skulle møde vores evige rival. Der er intet bedre sted at tage hen end på Bernabeu, siger Enrique.

- Det er en sekspointskamp, hvor vi har chancen for at kæmpe os helt tilbage i titelkampen. Jeg elsker at være involveret i en klub, der er ambitiøs som denne, udtrykker træneren ifølge Reuters.

Inden El Clasico, der har kickoff søndag klokken 20.45, har Real 75 point for 31 kampe, mens Barcelona har 72 point for 32 opgør. Turneringen tæller 38 runder.

/ritzau/