Barcelonas rekordindkøb: Jeg er ikke den nye Neymar

Ousmane Dembélé blev mandag officielt præsenteret i FC Barcelona, der har hentet franskmanden i Dortmund.

Det 20-årige franske supertalent Ousmane Dembélé er ikke kommet til FC Barcelona som erstatning for den brasilianske stjerne Neymar.

Sådan lyder det fra Dembélé selv. Han blev mandag officielt præsenteret som ny Barcelona-spiller.

»Jeg er her ikke for at erstatte Neymar,« siger han og fortsætter:

»Jeg vil forsøge at udvikle mig på den rigtige måde. Jeg er kun 20 år og har stadig meget at lære. Det er derfor, jeg er skiftet til denne store klub.«

Barcelona har været på intensiv jagt efter nye profiler, siden Neymar tidligere i transfervinduet skiftede til franske Paris Saint-Germain.

Dembélé er hentet i tyske Dortmund og har kostet den catalonske klub knap 800 millioner kroner. Beløbet kan dog stige yderligere, hvilket i så fald vil gøre franskmanden til verdens næstdyreste spiller.

Den unge offensivspiller ser nu frem til at spille side om side med Lionel Messi, som han kalder for den bedste fodboldspiller nogensinde.

»Det er en ære at være en del af Lionel Messis hold.«

»Han er en fantastisk spiller - den bedste spiller i verden, den bedste spiller i historien - og jeg er glad for at spille på hans hold,« siger Dembélé.

Mandagens præsentation, der foregik på hjemmebanen Camp Nou foran 18.000 Barcelona-tilhængere, forløb ikke helt uden problemer.

Blandt andet lød der adskillige pibekoncerter rettet mod klubbens præsident. Utilfredsheden kommer blandt andet i kølvandet på svingende sportslige resultater og efter salget af den store stjerne Neymar.

/ritzau/AFP