Barcelona er i god CL-position: Træneren sparer Messi

Spillerne har brug for en pause, siger FC Barcelona-træner Ronald Koeman forud for Champions League-opgør.

Lionel Messi (til venstre) har brug for en pause, mener Barcelona-træner Ronald Koeman. Gabriel Bouys/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens FC Barcelona er i store problemer i den hjemlige liga, står der anderledes godt til i Champions League.

Her er det catalanske storhold nummer et i sin pulje efter tre sejre i tre kampe og er tæt på at sikre sig en billet til ottendedelsfinalerne.

Af samme årsag har Ronald Koeman valgt at lade Lionel Messi og Frenkie de Jong blive hjemme fra tirsdagens udekamp mod Dynamo Kiev.

»Vi har besluttet, at vi ikke tager Leo (Lionel Messi, red.) og Frenkie med, da vores position i Champions League er ret komfortabel,« siger Koeman på et pressemøde forud for kampen.

Spillerne er midt i en travl kalender, da coronapandemien har skubbet sæsonen og komprimeret kampprogrammet.

Messi har været med i alle Barcelonas kampe i sæsonen og fået fuld tid i fire landskampe for Argentina i oktober og november.

Også hollandske de Jong har deltaget i alle Barcelonas kampe, samtidig med at han har været på holdkortet i fem landskampe.

»Spillerne har brug for en pause, og vi synes, at det er tid til, at de skal hvile. De har begge spillet næsten samtlige minutter og kommer lige fra at have spillet med deres landshold,« siger Koeman.

»Nogle gange skal man beskytte spillerne, fordi programmet er helt vildt.«

Barcelonas ni point rækker til en førsteplads i gruppe G. Juventus følger efter med seks point, mens Dynamo Kiev og Ferencváros hver har et enkelt point i bunden.

De to bedste hold fra puljen avancerer til ottendedelsfinalerne, der spilles i det nye år.

/ritzau/AFP