Barcelona efterlyser videohjælp efter overset Messi-scoring

Den spanske liga fortjener den bedste teknologi, siger Sergio Busquets efter kontroversiel episode i Valencia.

Lionel Messi sendte bolden over stregen efter en halv times spil mod Valenica. Det kunne kampens dommer dog ikke se. Fold sammen
Læs mere
Foto: Reuters/Heino Kalis
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De fleste FC Barcelona-spillere var ikke i tvivl, om at Lionel Messi efter en halv times spil sendte bolden i mål i søndagens kamp mod Valencia.

Tv-billeder viste det samme, men alligevel forblev dommerens fløjte tavs.

Dermed missede Barcelona muligheden for at komme foran i den svære udekamp mod Valencia i den bedste spanske fodboldrække. I stedet kom gæsterne bagud i anden halvleg, inden de udlignede til 1-1 sent i kampen.

Efter opgøret havde Barcelona-spillerne og træner Ernesto Valverde svært ved at forstå, hvorfor målet ikke blev anerkendt.

»La Liga har de bedste spillere i verden, og ligaen fortjener også den bedste teknologi,« siger Barcelonas midtbanespiller Sergio Busquets.

Ulig andre europæiske ligaer, hvor der er indført mållinjeteknologi og videoassistance, så er der ingen hjælp at hente for de spanske dommere.

»Det var en god kamp, der blev skæmmet af en kontroversiel hændelse,« lyder det fra Barcelonas cheftræner, Ernesto Valverde.

Han mener, at videohjælp i sådanne tilfælde giver mening.

»I disse meget tydelige tilfælde behøver man ikke at dømme hele kampen om. Når en bold krydser stregen, og det ikke bliver set, så synes jeg, man skal kigge på beviserne,« siger Ernesto Valverde ifølge det spanske medie AS.

La Liga har planer om at indføre videohjælp til dommerne til næste sæson.

Barcelonas forsvarsspiller Jordi Alba, der har en fortid i Valencia, var efter kampen rystet over, at Messis mål ikke blev anerkendt.

»Selv jeg kunne fra midten af banen se, at bolden var inde. Vi så den langsomme gengivelse i pausen, og det var helt tydeligt.«

»Det var en enorm fejl af dommeren,« siger han.

FC Barcelona og Valencia ligger helt i toppen af den spanske liga som henholdsvis nummer et og to med 35 og 31 point efter 13 kampe.

/ritzau/AFP