Barca håber på Eto'o

Siden sit comeback efter en tre måneder lang skadespause, har camerouneren Samuel Eto'o pustet nyt liv i Barcelona.

Barcelonas afrikanske angrebsstjerne Samuel Eto'o ventes at blive et trumfkort i søndagens topkamp mod ærkerivalerne fra Real Madrid. Fold sammen
Læs mere
Foto: foto: Philippe Dezmazes/AFP

Fodboldelskere kan godt begynde at slikke sig om munden. For lillejuleaften bliver der mulighed for at tage forskud på højtidens gavebord, når Barcelona og Real Madrid mødes for første gang i indeværende sæson.

Med den argentinske troldman Lionel Messi ude, Ronaldinho i formkrise og Thierry Henry tvivlsom, er der lagt ekstra meget ansvar på den genkomne angriber Samuel Eto'os skuldre. Men hvis nogen skulle kunne levere varen, er det den uhyggeligt effektive, fysisk stærke og evigt pågående afrikaner, som først for nylig er vendt tilbage i den catalanske storklubs trøje.

»Måden han lægger pres på modstanderne, er virkelig en stor hjælp for hele holdet og så lægger han lige lidt ekstra klasse til ved også at score mål,« lyder det anerkendende fra Barcelonas hollandske manager Frank Rijkaard.

Jo tak. Eto'o viste klassen, da han i weekenden score to gange i udekampen mod Valencia. Faktisk har Eto'os fornemmelse for mål ikke svigtet ret længe ad gangen, eftersom han siden sit comeback har scoret i Champions League-opgøret mod Stuttgart og i sin første dyst efter skadespausen mod Deportivo La Coruna.

Ond ved Real
Alene synet af Eto'o bør kunne få Real Madrids defensiv til at skælve. I sine hidtidige kampe mod Kongeklubben (hvor han selv har været på kontrakt) har Eto scoret syv gange mens han spillede som lejesvend for Mallorca og tre gange, siden han i august 2004 fik debut for sin nuværende klub.

Real Madrid har dog også noget at have selvtilliden i. Dels fører madrilenerne Primera Division, dels har de regerende spanske mestre fastholdt den stabilitet, Fabio Capello i fjor tilførte holdet i en periode, hvor spillet langt fra var prangende.

Michael Laudrup, der som spiller har slået sine folder i de to spanske fodboldmastodonter, glæder sig til søndagens topkamp.

»Det er to store hold med mange spillere på allerhøjeste niveau i verden. Det er altid en fornøjelse at se de to bedste mandskaber i ligaen spille mod hinanden. Jeg er sikker på, at denne klassiker bliver fantastisk,« siger Laudrup til den spanske avis El Mundo Sportivo.

Det store spørgsmål om, hvorvidt Ronaldinho efter at være holdt på (pine)bænken efterhånden er klar til igen at vise sit værd for Barcelona, vil Getafes danske træner ikke ind på.

"Jo flere gode spillere der er på et hold, jo bedre, men hvis det ikke kører vokser presset fra tilhængerne og pressen. Træneren må vælge mellem dem han har og han kan ikke bruge alle sammen. Det er godt at have stjerner, men det vigtigste vil altid være balancen på holdet," mener Laudrup.

Og i sidste ende har Barcelona jo altid Eto'o.