Bank tror ikke på America's Cup-sejr

Jesper Bank tror ikke længere på en placering mellem de bedste både ved America's Cup. Forsinkelser på materiellet betyder, at målsætningen nedjusteres.

Det er sjældent, at man hører Jesper Bank tale om andet end at vinde de konkurrencer, han stiller op i. Men for en gangs skyld er den ambitiøse sejler kommet til den konklusion, at han nok må tage til takke med en placering længere nede på listen i den konkurrence, han står over for.

Bank ved nemlig godt, at de afgørende sejladser ved sommerens America's Cup højst sandsynligt kommer til at foregår uden deltagelse af båden 'Germany I', som han er skipper for.

- Vi har reelt forpasset chancen for et halvt år siden. Vi drømmer selvfølgelig stadig om en semifinale, men det kræver nok, at der synker et par både, siger den tidligere OL-guldvinder og 12-dobbelte verdensmester efter et år, hvor tingene ikke rigtigt har flasket sig for United Internet Team Germany.

Godt nok har teamet endelig fået sin nye båd i vandet i starten af december måned, men det er sket med syv måneders forsinkelse i forhold til den oprindelige tidsplan. Den køl, som i første omgang skulle have været monteret på 'Germany I', viste sig nemlig ikke at kunne leve op til de tekniske specifikationer, og derfor turde holdet ikke bruge den.

/ritzau/