Banelandshold og Viktor Axelsen kæmper om stor hæder

Landsholdet i banecykling og Viktor Axelsen er nomineret til både Årets Sportsnavn og Årets Sportspræstation.

Rasmus Lund Pedersen, Julius Johansen, Frederik Rodenberg Madsen og Michael Mørkøv hyldes her på Københavns Rådhus efter at have vundet guldmedaljer ved VM i banecykling. Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lørdag aften skal de største danske sportsstjerner hædres for deres præstationer i det forgangne år ved prisuddelingen "Sport 2020".

I to af showets mest centrale priser er der gengangere blandt de nominerede.

Således er landsholdet i banecykling og badmintonstjernen Viktor Axelsen nomineret til både Årets Sportsnavn og Årets Sportspræstation.

Banelandsholdet dominerede ved VM i februar. I disciplinen 4000 meter holdforfølgelsesløb satte danskerne verdensrekord tre gange på vej mod VM-guldet.

På badmintonbanen blev Viktor Axelsen den første danske herresinglespiller til at vinde All England i 21 år. Det gjorde han i midten af marts, kort inden coronapandemien satte næsten alle sportsbegivenheder på pause.

I kampen om Årets Sportsnavn skal de kæmpe med fodboldspilleren Pernille Harder. Landsholdsangriberen har fået flere priser for at være verdens bedste spiller i 2020, men hun måtte nøjes med andenpladsen i kåringen hos Det Internationale Fodboldforbund (Fifa).

Årets Sportsnavn uddeles af Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark. Prisen uddeles af en komité. I den finder man blandt andre kronprinsen, kulturministeren, Michael Laudrup og Camilla Martin.

I kampen om Årets Sportspræstation skal banelandsholdet og Viktor Axelsen duellere med cykelrytteren Søren Kragh Andersen. Sunweb-rytteren vandt to etaper under det udskudte Tour de France i september.

Prisen er også kendt som B.T. Guld. Den uddeles på baggrund af stemmer fra udvalgte danske elitesportsudøvere. Sidste år var eksempelvis Caroline Wozniacki, Simon Kjær og Pernille Blume blandt de i alt 40 atleter, der stemte.

Prisuddelingen begynder lørdag klokken 21.

/ritzau/