Ballon d'Or-afstemning igen under mistanke for snyd

Atletico Madrid's Arda Turan reacts after missing a chance to score against Malmo during their Champions League soccer match at Vicente Calderon stadium in Madrid October 22, 2014. REUTERS/Sergio Perez (SPAIN - Tags: SPORT SOCCER) Fold sammen
Læs mere

Afstemningen, der skal kåre verdens bedste fodboldspillere og -trænere har før gjort sig uheldigt bemærket med mistænkelige stemmemønstre.

Der ser nu ud til at være en lignende skandale undervejs, da Arda Turan, Tyrkiets landsholdskaptajn, på Twitter har bekendtgjort, at der er blevet ændret på hans stemmer.

- Jeg valgte Diego Simeone som den bedste træner og Cristiano Ronaldo som den bedste spiller,' skriver Arda Turan på Twitter.

Foruroligende nok fremgår det i de offentliggjorte stemmer, at Arda Turan i afstemningen om World Coach of the Year stemte på José Mourinho og Joachim Löw som nummer et og to, mens Simeone kun står som nummer tre. Det er svært ikke at tro på Arda Turans udmelding, da Diego Simeone er tyrkerens uhyre populære træner i Atletico Madrid, og spillerne som regel stemmer meget loyalt.

Joachim Löw endte med at vinde prisen, men spørgsmålet er, om der er andre, der har oplevet ændringer i deres stemmer. Det ville nemlig langt fra være første gang.

Tilbage i 2012 kunne evigt kontroversielle José Mourinho fortælle, at han havde fået at vide af flere af sine kolleger, at deres stemmer til ham var blevet ændret til stemmer til hans konkurrenter i kåringen af årets træner. Prominente spillere som David Silva og Tomas Rosicky afslørede kort efter uregelmæssigeheder i deres stemmer, og sidste år lurede skandalen igen: lilleputnationerne Bolivia, Ækvatorial Guinea, Den Dominikanske Republik, Fiji, Kuwait og den lille østat Vanuatu kunne alle melde, at der var sket ændringer i deres stemmer.

FIFAs eneste forklaring har været, at diverse deltagere må have glemt, hvem de stemte på.