Ballade i gaderne og to anholdt forud for derby i Parken

Op til kampstart kl. 11.45 har der været uroligheder med en gruppe FCK-fans på Nørrebro, som blandt andet har kastet kanonslag mod politiet og sat ild til en container.

Politiet fik hurtigt dæmpet gemytterne, da der i morges var optræk til ballade blandt nogle FCK-fans. To blev anholdt for at have pyroteknik på sig. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Første dag i december er i år også lig med derby-dag.

FCK møder ærkerivalerne fra Brøndby til en næsten udsolgt kamp i Telia Parken med godt 35.000 fodboldfans på tribunerne.

Kampen fløjtede i gang kl. 11.45. På grund af den tidlige kampstart begyndte en gruppering på 40-50 FCK-fans allerede at samle sig  kl. 7.30, og det gik ikke helt stille for sig.

»Gruppen opholder sig traditionelt på Sankt Hans Torv og var på vej fra Nørreport henover Dronning Louises Bro mod Fælledvej. Undervejs kastede de nogle kanonslag og affyrede noget pyro af anden art, og de kastede det også mod politiet, hvilket førte til en kortvarig konfrontation, hvor vi selvfølgelig satte os hårdt på dem og fik manet til ro. De nåede at kaste nogle cykler ind på Fælledvej og sætte ild til en enkelt container, inden vi havde godt fat i dem,« siger Rasmus Schultz, vicepolitiinspektør i Københavns Politi, og tilføjer, at der ikke var tale om en voldsom konfrontation.

Fansene blev efterfølgende gelejdet over på Sankt Hans Torv, hvor flere fans stille og roligt stødte til, inden de begyndte at bevæge sig mod Parken.

Rasmus Schultz understreger, at politiet er massivt til stede før, under og efter kampen som ved alle andre derbyer. Kampen i dag starter tidligt for at sikre, at der er dagslys efter kampen, hvis der skulle opstå  uroligheder.

To er sigtet efter urolighederne i morges, mens politiet i løbet af formiddagen har anholdt to personer for besiddelse af kanonslag.

Et sted mellem 1.000 og 1.500 Brøndby-fans er marcheret fra Svanemøllen Station ned ad Østerbrogade mod Parken. Politiet har spærret Østerbrogade for at sikre, at Brøndby fans ikke umiddelbart kan ende blandt FCKs fans.