Bak føler sig godt kørende før Vejle-etapen

danmark313131
Lars Bak er ni sekunder efter Lars Boom i klassementet. Fold sammen
Læs mere

Lars Bak (Lotto-Soudal) er ni sekunder efter Lars Boom i klassementet i Post Danmark Rundt, der slutter lørdag på Frederiksberg Allé.

Danskeren har været godt kørende på de to første etaper, og på tredjedagen i Vejle, der byder på en række grumme stigninger, er det ved at være sidste chance, hvis Lars Bak skal hente hollænderen.

Derfor vil Lars Bak også forsøge sig i Vejle.

»Som jeg sagde på taktikmødet inden etapen, så må vi se, hvordan der bliver kørt - har jeg benene, så angriber jeg, men går det for stærkt, så skal jeg også lave damage-control,« siger Bak, der trods tørsten efter en samlet sejr efter to andenpladser på podiet i træk også vil tænke sig om.

»Problemet i Vejle er, at hvis du hugger igennem en enkelt gang, bliver hentet og der så bliver kørt kontra - så kan du risikere at tabe meget tid. Så jeg er også nødt til at tænke i damage-control, hvis benene ikke er der.«

Lars Bak er trods sin gode form ikke blandt storfavoritterne til at vinde i Vejle, og det er han godt selv klar over.

»Generelt er der på sådan en afslutning her folk, der vil være stærkere end mig. Men hvis der bliver kørt hårdt tempo, er det en god ting for mig, for det kan måske gøre, at der falder flere fra. Mine ben er i hvert fald gode, føler jeg,« siger Lars Bak.

Lars Bak blev nummer to på første etape i Post Danmark Rundt efter den førende rytter Lars Boom, mens anden etape bød på en sprinterafslutning uden danskeren blandt de forreste.