Badmintonliga som selvstændigt selskab

Steen Pedersen mener, at det p.t. er alt for besværligt at ændre på Badmintonligaens struktur.

Selv om Steen Pedersen har meddelt, at han stopper som landstræner om et år, skal man ikke forvente, at han kommer til at blive mere og mere anonym i de kommende måneder. For han vil fortsat komme med sine idéer og holdninger, og en af dem handler om Badmintonligaens fremtid, som han vurderer som meget vigtigt for dansk badminton.

»Som det er nu, er klubberne bange for at investere af frygt for, hvad der sker, hvis de rykker ned. Det blokerer for udviklingen, og derfor mener jeg, at man bør lave en lukket liga, hvor man ikke kan rykke op og ned. Så burde man også dele den op i en vest- og en østrække. Det vil betyde, at ligaen får flere profiler, og der vil komme mere spændning, og det især det, som TV gerne vil have,« siger Steen Pedersen.

Væk med demokratiet
Men Steen Pedersen ved godt, at det er svært at få alle til at bakke op om forslaget, og faktisk mener han, at Badmintonligaen vil have bedst af slet ikke at skulle igennem demokratiske processer, hver gang der skal ændres noget:

»Det er alt for besværligt at træffe beslutninger. Så er der et Holdturneringsudvalg, der skal indover, og så er der et Repræsentantskab. Man burde hive Badmintonligaen helt ud af forbundet og lave den om til et selvstændig selskab.«

Holdturneringsudvalgets formand Peter Locht er ikke umiddelbart begejstret for idéen:

»Den har ikke været oppe at vende politisk. Der er tale om et drastisk skridt, og jeg er ikke sikker på, at det vil være en fordel.«