Badminton: VM 2003 til England og Holland

IBF har besluttet at opsplitte VM i to turneringer. VM skal i fremtiden måske også afholdes i alle år, hvor der ikke er OL.

Af Marco de los Reyes

Det kommende VM, der spilles i Sevilla i maj 2001, bliver det sidste, hvor både hold-VM, Sudirman Cup, og det individuelle VM afholdes samlet. Det besluttede bestyrelsen i det internationale badminton forbund, IBF, i går i Lausanne i Schweiz. Og samtidig blev værtskaberne for de næste mesterskaber placeret.

»Det individuelle VM skal spilles i Birmingham i England i maj 2003, mens Sudirman Cup skal spilles i Eindhoven i Holland i februar,« siger IBF-vicepræsident Tom Bacher til Berlingske Tidende.

Kina og Hong Kong var også inde i billedet til sidst, mens Canada blev sorteret fra på et tidligere tidspunkt.

Baggrunden for opsplitningen skyldes ifølge IBF, at VM har vokset sig for stort, og samtidig vurderer Tom Bacher, at badmintonsporten i fremtiden vil få mere opmærksomhed, når der bliver to forskellige mesterskaber.

IBF forventer også, at nogle af de mindre badminton-lande vil nøjes med at deltage i hold-VM, således at det individuelle VM sportsligt vil opnå et højere niveau. Det er dog ikke planen at lade flere spillere fra de bedste lande deltage.

Thomas Lund, direktør i Dansk Badminton Forbund, er umiddelbart positiv overfor opdelingen. Han havde dog håbet på, at IBF ville ændre på hold-VMs format, så landskampene var blevet spredt på flere lande og over flere terminer.

»Det ville også være bedre markedsføring. Portugal-Italien er eksempelvis en interessant kamp i Portugal, men ikke i Holland,« siger Thomas Lund, som også frygter, at de bedste asiatiske spillere vil melde fra til flere grand prix-turneringer end nu. De forbereder sig nemlig altid ekstra meget på VM, som i fremtiden altså ligger to steder i løbet af en sæson. Til gengæld er der endnu flere VM-turneringer på vej.

»Vi har snakket om, at der på længere sigt måske skal afholdes VM i alle de år, hvor der ikke er OL. Det kunne tænkes at blive i 2003, 2004 og 2005,« fortæller Tom Bacher.

Den idé skal dog diskuteres yderligere, inden IBF beslutter sig.