B.S. er klar til at forlade CSC-skuden

Skulle der foregå ulovligheder på Team CSC, trækker B.S. Christiansen sig prompte. B.S. har siden 2000 fungeret som en af holdejer Bjarne Riis nærmeste rådgivere og rytternes mentale vejleder.

Den tidligere jægersoldat B.S. Christiansen har været en fast del af Team CSCs karavane i mange år, men skulle det vise sig, at der er foregået ulovligheder på cykelholdet, er han parat til at trække sig prompte. Foto: Nils Meilvang Fold sammen
Læs mere

ROSKILDE. Det vil være en overdrivelse af dimensioner at hævde, at der emmede af lutter lagkage og decideret cykelglæde ude foran CSC-bussen i går formiddag umiddelbart før startskuddet til DM-løbet i Roskilde.

For ansigtsudtrykkene hos enkelte mekanikere og soigneurs havde ikke pil op, ligesom rytterne ej heller lignede verdensmestre, da de efter et kort, internt møde begav sig i retning af indskrivningen.

Selv mentaltræner B.S. Christiansen erkendte, at Team CSC øjeblikkeligt befinder sig i en krise. Velsagtens en underdrivelse anskuet fra afstand på baggrund af Jörg Jaksches dopingindrømmelser, tyskeren, der kørte i rødt og hvidt CSC-dress i 2004-sæsonen.

»Vi bliver angrebet fra alle mulige vinkler hver dag, men jeg ved ikke noget om Jaksches udtalelser. Jeg kan bare mærke, at hele situationen påvirker alle omkring holdet fra vores øverste boss til buschaufføren,« sagde B.S. Christiansen.

»Mit job er at få det her team til at fungere alligevel. Vi har været i kamp den seneste tid, i krise. Så værktøjerne træder i kraft nu, de værktøjer, vi har trænet i de hårde vintermåneder. Fokus skal holdes på det, det handler om nemlig at vinde cykelløb; at få tingene til at fungere under de værst tænkelige forhold,« supplerede B.S. Christiansen, der har været tilknyttet Bjarne Riis og Team CSC siden 2000 men over for Berlingske Tidende pointerer, at han hurtigt vil finde nye græsgange, hvis diverse afsløringer intensiveres og kan dokumenteres.

»Hvis det lige pludselig viser sig, at der foregår noget ulovligt, så er jeg et nyt sted i mit liv. Jeg har ikke noget at frygte, jeg har nok at lave og får dagligt nye jobtilbud. Jeg er her på cykelholdet, fordi jeg synes, det er sjovt; fordi jeg gør en forskel,« siger B.S. Christiansen, som trods alle indicier og spekulationer om dette og hint anmoder om, at »folk« ikke konkluderer for hårdt på forhånd.

»Når selv naboerne tror, at rytterne har køleskabe fyldt med skrammel, så bliver det hårdt. Jeg har endda talt med enkelte rytteres familiemedlemmer, som der bliver råbt til. Alle er påvirket, og alle er nærved dømt uden rettergang, det er ærgerligt. Dét gør mig ked af det på vores samfunds vegne; det at folk hurtigt ryger med på en eller anden bølge. Man skal altså passe på med at beskylde mennesker for noget, man ikke har belæg for. Jeg er selv holdt op med at mene noget om, hvad folk siger og synes. Jeg tager tingene, som de kommer. Der er også folk, der påstår, at man aldrig har været på månen. Forstår du, hvad jeg mener,« siger B.S. Christiansen, der på den anden side er hård i filten.

»Hvis der er nogle, som har gjort noget, der er galt, så skal de straffes.«

Hvad angår Jörg Jaksches dopingindrømmelser, som først offentliggøres i fuldt flor i dag, har B.S. Christiansen endnu ikke iværksat en katastrofeplan.

»Jeg planlægger ikke noget, for så kan jeg risikere at planlægge forkert. Jeg bruger i stedet hvert eneste sekund, hvert eneste minut på at holde øje med folk og tale med folk. Så jeg ved, hvad der påvirker dem. Hvis jeg ikke har en forståelse for, hvordan de føler og har det, kan jeg heller ikke hjælpe dem. Jeg koncentrerer mig om det interne; der er 70 ansatte. Nogle spørger, om vi bliver nedlagt; de spørger, om de skal finde et nyt job. Jeg svarer, hør her, vi skal bare slås og gøre det, vi er gode til,« siger B.S. Christiansen.

Den tidligere jægersoldat tager til London på onsdag for at præparere Tour de France-holdet, som skal i aktion fra på lørdag og tre uger frem.

»Hvad der sker på den store boldbane, det lader jeg andre om. Jeg samler op på holdet i England, i håbet om at vinde cykelløb. Vi må prøve at være så stærke internt, at vi kan modstå påvirkningerne udefra,« siger B.S. Christiansen.