Axelsen viser klassen og indløser billet til semifinale

Viktor Axelsen leverede storspil og vandt over taiwaneren Chou Tien Chen i sin tredje gruppekamp.

Viktor Axelsen avancerede fredag til semifinalen ved sæsonfinalen i Dubai. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix/Stringer/arkiv
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der blev i perioder spillet badminton i verdensklasse, da Viktor Axelsen fredag avancerede til semifinalen i Dubai World Super Series Finals - sæsonfinalen i badminton.

Axelsen vandt 21-16, 14-21, 21-15 over Chou Tien Chen fra Taiwan i den tredje og afgørende gruppekamp, hvor det handlede om en plads i semifinalen for begge spillere.

»Jeg synes ikke, jeg spillede ret godt. Det må helst ikke være sådan, men jeg er glad for, at det lykkedes mig at vinde.«

»Jeg prøvede at arbejde mig ind i det, og det fik jeg gjort. Målet var at vinde, og det gjorde jeg,« siger Axelsen til TV2 Sport.

Axelsen var i store problemer i første sæt, hvor danskeren kom bagud med 10-15 og til tider virkede opgivende og også så ud til at døje med lidt problemer i lysken.

Men pludselig viste Axelsen tårnhøj klasse og vandt 11 ud af de næste 12 point.

Især duellen, der sikrede Axelsen kontakt ved 16-16, så ud til at knække taiwaneren, som tabte pointet efter en meget lang duel.

I andet sæt løftede Chou Tien Chen sit spil, og Axelsen fik igen problemer. Til forskel fra første sæt kunne danskeren ikke levere et comeback.

Axelsen fik muligvis tiltrukket en del mennesker til sin i forvejen store fanskare, da han viste klassen og et eksempel på fair play ved at forære et point væk til sin modspiller.

Dommeren overså, at Axelsen i en duel ramte nettet med sin ketsjer og dermed burde have tabt pointet. Men i stedet fik han det tilkendt trods protester fra Chou Tien Chen.

Axelsen ville ikke have det hængende på sig og servede med vilje fjerbolden i nettet på det efterfølgende point, så taiwaneren reducerede til 9-14.

»Jeg var jo ved at rive hele nettet ned. Så jeg valgte at give et point væk.«

»Normalt skulle jeg måske bare have spillet videre, for det er en del af spillet, men hun (dommeren) burde jo have set det, den var jo tydelig,« lyder det fra Axelsen.

Gaveboden kostede dog ikke sejren, som stille og roligt blev kørt i hus af Axelsen efter føringer på både 15-9, 18-11 og 20-14.

/ritzau/