Axelsen får god lodtrækning til titelforsvar i Dubai

Viktor Axelsen undgik både Chen Long og Lee Chong Wei, da der blev trukket lod til sæsonfinalen.

Viktor Axelsen skal forsøge at forsvare titlen ved sæsonfinalen i Dubai. Scanpix/Str/arkiv Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dubai. Da Viktor Axelsen i december sidste år strøg til tops ved sæsonfinalen i Dubai, var det hans første Super Series-titel i karrieren.

Mandag blev der trukket lod til årets sæsonfinaler, og verdensmester og verdensetter Axelsen kan ikke være utilfreds med den gruppe, han er havnet i.

Inderen Kidambi Srikanth har været fremragende spillende i år og ligner hårdeste konkurrent i gruppen, som også tæller kineseren Shi Yuqi og Chou Tien Chen fra Taiwan.

Dermed kan Axelsen tidligst i semifinalen møde den levende legende Lee Chong Wei og OL-guldvinder Chen Long, som for nylig slog Axelsen i finalen ved China Open. De er begge havnet i den anden gruppe.

Sydkoreaneren Son Wan Ho, der tidligere i år toppede verdensranglisten, og Hongkongs Ng Ka Long Angus er de sidste to navne i gruppen, hvorfra de to bedste går videre til semifinalen.

Viktor Axelsen har hentet to Super Series-titler i denne sæson, men højdepunktet kom med VM-titlen i august. Axelsen er den blot tredje danske verdensmester i herresingle nogensinde.

Danmark er også repræsenteret i såvel herre- som damedouble ved sæsonfinalen.

Størst forventninger knytter sig til Carsten Mogensen og Mathias Boe, som tidligst i semifinalen kan møde landsmændene Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding.

Boe og Mogensen har vundet to Super Series-titler i løbet af 2017.

I damedouble skal OL-sølvvinderne Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl forsøge at vinde sæsonens anden titel.

/ritzau/