Axelsen brød ud i tårer: Det er den vildeste følelse

OL-guldvinderen kunne ikke holde tårerne tilbage. Først da sidste duel var overstået, turde han tro på det.

Viktor Axelsen vinder guld mod Chen Long i badminton finale til OL i Tokyo, mandag den 2 august 2021. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Badmintonspilleren Viktor Axelsen lod tårerne få frit løb, da han mandag vandt OL-guld i Tokyo.

I flere minutter gik den 27-årige guldvinder grædende rundt på banen, efter at han havde besejret den regerende olympiske mester, kineseren Chen Long, med 21-15, 21-12.

En time efter den store forløsning var han faldet lidt ned og kunne sætte ord på, hvad der gik igennem ham, da guldet var hjemme.

»Jeg var så fokuseret, at jeg ikke tænkte på, at jeg var ved at vinde.«

»Jeg var foran 19-11, men jeg vidste, at det kunne gå galt. Jeg har førhen smidt en 19-11-føring,« siger Viktor Axelsen.

»Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle sige. Det er den vildeste følelse nogensinde,« fortsætter guldvinderen.

Præsidenten for Det Internationale Badminton Forbund, Poul-Erik Høyer, var til stede i hallen og var med til at overrække guldmedaljen til den glade danske OL-vinder.

For nøjagtig 25 år siden vandt Poul-Erik Høyer OL-guld i Atlanta.

»Jeg spurgte ham ude bagved, om der nogensinde er noget, der kommer op på siden af det her. Han svarede nej, og det vidste jeg også godt.«

»Det er som om, at man hopper ned i et sort hul af glæde, dopamin og følelser,« siger Viktor Axelsen.

Badmintonstjernen havde også nået at snakke i telefon med forældrene hjemme i Odense og kronprins Frederik, der alle ville sige tillykke. Men der var fortsat et par vigtige personer, han så frem til at få i røret.

»Min bedre halvdel og vores datter har jeg ikke fået talt med, men jeg kan ikke vente. Det er klart, at det her er det rigtige guld.«

»Jeg er ikke nem at være far for, manager for, forlovet med, eller bror til – jeg er en sær snegl til tider, og det skal man være for at komme til tops i en individuel sport.«

»Det er ikke fordi, at jeg skal retfærdiggøre noget. Men når jeg kommer hjem med OL-guld, så gør det, at vi alle føler; »nå, ja – det er derfor, at jeg træner meget, rejser meget og spiser så meget mærkeligt«,« siger guldvinderen.

/ritzau/