Away-kortet er snart på plads: Samtlige Superliga-klubber støtter tiltaget

Fra næste sæson skal Brøndby og de resterende 11 Superliga-klubbers fans være i besiddelse af et Away-kort, hvis de vil se deres hold spille udekampe på stadion. Fold sammen
Læs mere

Indførelsen af Superliga Away-kortet er tættere på end nogensinde før, og samtlige af de 12 Superliga-klubber støtter op om tiltaget. Det fortæller Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen.

Beslutningen om at indføre et Away-kort har mødt stor modstand fra især Danske Fodbold Fanklubber, men fansenes protester har ikke fået klubberne til at stille sig uenige.

»Det har været samtlige klubber, der har bakket op om det her, og det har de gjort fra helt fra starten,« siger Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen.

Claus Thomsen fortæller, at man er nået langt med den endelige model for det nye Away-kort, men der arbejdes stadig med detaljer, der skal lette nogle af fangruppernes bekymringer.

»Vi har færdigudviklet det, men vi forsøger til stadighed at indoptage de ønsker, der har været fra fansene udover dét, at det ikke skal være der. Men jeg tør godt sige, at vi finder en løsning, hvor man godt kan bestille kortet og gå til kamp på samme dag.«

Kortet vil træde i kraft fra 2015/16-sæsonen, og det forholder sig således, at alle over 15 år skal være i besiddelse af et kort. Prisen ligger fortsat ikke fast, da det vil være op til den enkelte klub, men det kommer højst sandsynligt ikke til at overstige de 50 kroner, som FCK tager for deres Away-kort, der blev indført til 2008/09-sæsonen.