Aviser: Discovery planlægger lukning

Cykelholdet Discovery Channel lukker med årets udgang ifølge flere amerikanske medier. Lukningen skyldtes, at ejeren har haft svært ved at finde en ny sponsor.

Tour de France blev især domineret af et hold. Discovery Channel besatte således to pladser på sejrspodiet i Paris med vinderen Alberto Contador på øverste trin og Levi Leipheimer, der blev treer. På trods af succesen, så skriver flere amerikanske medier fredag, at Discovery Channel lukker med udgangen af sæsonen.

Cykelholdets ejer, firmaet Tailwind, har haft således haft mere end svært ved at finde en ny hovedsponsor, der vil erstatte Discovery Channel, der efter denne sæson stopper med at putte penge i det amerikanske hold. Ledelsen hos tv-kanalen har tidligere meldt ud, at man ikke ønskede at forlænge sponsoratet.

Det amerikanske cykelhold har siden 1981 været et af de mest vindende. Frem til 1991 hed holdet 7-Eleven, hvorefter Motorola og siden US Postal har finansieret cykelholdet, der frem til 2005 havde den syvdobbelte Tour de France-vinder Lance Armstrong som kaptajn.

Senere fredag vil Alberto Contador og sportsdirektør Johan Bruyneel afholde en pressekonference, hvor de to ventes at forholde sig til Contadors rolle i den spanske dopingsag, Operacion Puerto.

/ritzau/