Avis: Saxo Bank gider ikke mere Tinkov uden Riis

Arkivfoto: Oleg Tinkov, Bjarne Riis og Lars Seier Christensen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

Team Tinkoff-Saxo er fortid i 2016. Navnet altså.

For danske Saxo Bank har ifølge franske L'Équipe intet ønske om at forlænge sponsoraftalen med Oleg Tinkovs cykelhold, når den nuværende udløber ved årsskiftet.

Det kommer næppe som den helt store overraskelse, da Saxo Bank med Lars Seier Christensen i spidsen startede deres cykeleventyr sammen med Bjarne Riis, der nu er fortid på Tinkoff-Saxo.

Det var også Saxo Bank-direktøren, der forsøgte at mægle mellem Tinkov og Riis, da russeren havde valgt at suspendere sin team manager inden Tirreno-Adriatico.

Det lykkedes dog ikke, da det »under forløbet er blevet klart for mig, at ingen af de to i realiteten var særligt opsatte på at finde en løsning på at fortsætte samarbejdet«, som Lars Seier Christensen skrev i en Facebook-opdatering, efter bruddet blev officielt.

Saxo Bank-bossen og Bjarne Riis var også blevet personlige venner efter de otte års samarbejde, og derfor ligner det en naturlig afslutning på engagementet i Team Tinkoff-Saxo for den danske bank.

Fremover skal Oleg Tinkov altså enten helt selv finansiere sin cykeldrøm, ellers skal den flamboyante russer finde sig nye samarbejdspartnere, der har lyst til at spytte lidt i den kasse, som Tinkov suverænt bestyrer.