Avis: Regeringen vil betale for idrætsarrangementer

Regeringen arbejder ifølge Politiken i disse dage på højtryk for at finde penge, der kan få store sportsarrangementer til Danmark.

Hvis regeringen vil have OL til Danmark så koster det penge. Og efter flere opfordringer er de måske på vej.

Ifølge Politikens oplysninger vil VK-regeringen afsætte et årligt millionbeløb, der skal støtte specialforbundene i deres jagt på at skaffe internationale idrætsbegivenheder til Danmark.

Det kunne være et ishockey-VM, et badminton-VM eller noget helt tredje, hvor et statsligt milliontilskud til udgifterne skal gøre specialforbundenes ansøgninger om de store begivenheder mere konkurrencedygtige.

Samtidig overvejer regeringen ifølge Politiken at etablere en fond, der skal støtte byggeriet af nye idrætsanlæg, der kan huse de store internationale mesterskaber.

Regeringen blev i sidste uge beskyldt for at have forpasset chancen for at få OL i 2020 til København af formanden for Danmarks Idræts-Forbund (DIF) og medlem af Den Internationale Olympiske Komité (IOC), Kai Holm.

Kai Holm beskyldte regeringen for at have været for længe om at fremkomme med en handlingsplan, der år efter år skulle tiltrække flere sportsbegivenheder til hovedstaden kulminerende med OL i 2020.

/ritzau/