Avermaet efter triumf: Glemmer smerten når man vinder

Greg Van Avermaet måtte lide i søndagens Paris-Roubaix, hvor han endte med at spurtsejre på velodromen.

Greg Van Avermaet viste igen klassen, da han vandt Paris-Roubaix og dermed sin første monument-sejr i cykelkarrieren. Scanpix/Bernard Papon
Læs mere
Fold sammen

Belgiske Greg Van Avermaet (BMC) viste klassen, da han spurtsejrede i brostensklassikeren Paris-Roubaix søndag.

Inde på velodromen i Roubaix vandt den olympiske mester foran tjekkiske Zdenek Stybar (Quick-Step), og dermed kunne han fejre endnu en triumf i denne sæson.

- Jeg følte mig godt tilpas hele dagen, selv om jeg led meget.

- Men efter at have sikret sejren, så mærker jeg ingen smerte. Stybar arbejdede ikke til sidst, og jeg måtte trække på mine reserver for at vinde.

- Jeg er virkelig glad for at have leveret en god spurt og for at have vundet Paris-Roubaix, siger Greg Van Avermaet i en pressemeddelelse fra løbsarrangøren.

Belgieren har tidligere i år vundet Gent-Wevelgem, E3 Harelbeke og Omloop Het Nieuwsblad, men det er hans første monument-sejr i karrieren.

Monument-klassikerne dækker over løbene Milano-Sanremo, Flandern Rundt, Paris-Roubaix, Liege-Bastogne-Liege og Lombardiet Rundt.

Løbet var det sidste i karrieren for Tom Boonen (Quick-Step), og han jagtede sin femte triumf i Paris-Roubaix, men måtte nøjes med en 13.-plads.

Zdenek Stybar, der sluttede som nummer to i søndagens udgave af løbet, begyndte først at køre sin egen chance med ti kilometer igen af løbet.

Det skyldtes, at han sled for Tom Boonens chance, og Stybar sendte da også tanker til den 36-årige belgier efter løbet.

- Det er virkelig en skam, for han er en fantastisk rytter, en fantastisk person og en fantastisk ven.

- Det var en skam, vi ikke kunne få ham bragt frem til sejren, men vi gjorde vores bedste. Vi gjorde, hvad vi kunne, og det er en skam, at han slutter karrieren nu, siger Stybar ifølge Reuters.