Australier slog Woods' major-rekord

day-rekord
Jason Day holdt Jordan Spieth bag sig på sidstedagen ved PGA Championship. Sammenlagt var Day 20 slag under par, og han slog dermed Tiger Woods' major-rekord. Fold sammen
Læs mere

20 slag under par. Så langt under par havde ingen spiller endnu været i en major-turnering, indtil Jason Day gjorde det umulige ved PGA Championship i USA. Dermed forbedrede han Tiger Woods' rekord på 19 under par, som amerikaneren satte tilbage i 2000, da han vandt British Open.

Det var samtidig første gang i karrieren, at den 27-årige australier vandt en major-turnering. Han holdt den amerikanske komet Jordan Spieth bag sig ved at gå den afgørende finalerunde i fem slag under par og udbyggede dermed sit forspring med et enkelt slag til den unge amerikaner.

Ni gange tidligere er Jason Day sluttet i top 10 ved en major, seks af dem endda i top fire, så det var en stor forløsning, at det endelig lykkedes ham at vinde en af golfsportens største turneringer.

»Jeg regnede ikke med, at jeg ville komme til at græde. Der kom bare så mange følelser ud, fordi jeg så ofte har været så tæt på. At kunne spille sådan, som jeg gjorde i dag, under det pres det gav at spille sammen med Jordan, som var favoritten, det var fantastisk,« sagde Day efter serjen.

Spieth, som tidligere i år både har vundet US Open og Masters, måtte denne gang se sig henvist til andenpladsen af den suværene Jason Day, men amerikaneren fulgt ham til dørs, bare tre slag efter sammenlagt.

Andenpladsen betød samtidig, at Jordan Spieth overtager Rory McIlroys førsteplads på verdensranglisten.

»Det er den bedste trøstepræmie, som jeg nogensinde har fået. Det var ikke nemt at afsætte Rory fra tronen, og det bliver endnu sværere at forblive der,« sagde Spieth, som i årets fire major-turneringer kan se tilbage på to sejre, en andenplads og en fjerdeplads.

Thomas Bjørn var den enste dansker i finalerunderne. Han gik den afsluttende runde i to over par og endte på en sammenlagt 48. plads.