Auri Skarbalius har ikke snakket om kontraktforlængelse

Læs mere
Fold sammen

Den tidligere Brøndby-træner Auri Skarbalius er i øjeblikket på oprykningskurs med Viborg. Alligevel kan han være på vej ud af biksen. Og det har han prøvet før.

De fleste troede, at den danske trænerkabale var gået op. Lars Søndergaard tog til AaB, mens Johnny Mølby overtog hans post i Sønderjyske. Det var egentlig meget lige til.

Lars Søndergaard blev da også præsenteret i AaB som ny cheftræner, men i Sønderjyske begyndte tvivlen at melde sig omkring Mølby, der ellers længe havde lignet den nye træner. I stedet begyndte rygterne at florere om en dialog mellem Johnny Mølby og Viborg.

Det eneste er bare, at trænerposten i Viborg allerede er besat.

Siden februar sidste år har den tidligere Brøndby-træner og -spiller Auri Skarbalius stået i spidsen for Viborg. Missionen efter nedrykningen fra Superligaen i sidste sæson var rimelig klar for litaueren. Oprykning til Superligaen.

Med syv runder tilbage af 1. Division har Viborg hele 13 point ned til Lyngby på tredjepladsen og ligger derfor lunt i svinget til et Superliga-comeback. Alligevel er der nu tvivl om Skarbalius' fremtid. Han har kontraktudløb til vinter, og nu spøger Johnny Mølby i kulissen.

Litaueren er kendt for en defensiv tilgang. Det bevidner de blot 13 mål, Viborg har lukket ind i 26 kampe. Derfor kunne man spekulere i, at Viborg-ledelsen ønsker at tilknytte Johnny Mølby med sin offensive tilgang, når holdet efter alt at dømme kommer i Superligaen. Samme skæbne overgik Skarbalius, da han reddede Brøndby fra nedrykning i foråret 2013, hvor han sendte Horsens med netop Johnny Mølby ved roret ned i 1. Division. Her måtte Auri efterfølgende lade livet for Thomas Frank, der blev hentet ind på grund af sin mere offensive fodboldtilgang.Selv er Viborg-træneren kølig omkring spekulationerne.

»Jeg vil ikke skjule, at vi helst vil have fokus på det, der skal til for at præstere. Jeg vil meget gerne undgå alt det snak. Ingen tvivl om det, men jeg ved også, at man bliver spurgt om alt muligt andet i fodboldens verden. Hvad så med oprykningen? Hvad så med nye trænere? Hvad så med kontrakten til nytår? Og der har jeg altid været stærk til at holde fokus på i morgen,« siger Auri Skarbalius, der ikke har snakket kontraktforlængelse med klubben.

»Klubben har ikke snakket med mig. Jeg er glad for at være her, det har jeg været indtil videre, men jeg har været i gamet i mange år og er vant til det. Mere kan jeg ikke sige. Jeg har kontrakt til nytår, og jeg får min løn hver måned. Jeg skal levere det, jeg skal levere. Og jeg har altid ment, at gør man det som spiller eller træner, så skal resten nok komme. Så må vi se, om det bliver her eller et andet sted,« lyder det fra Viborg-træneren om Mølby-spekulationerne og fremtidsudsigterne.

Viborg møder torsdag Vejle i 1. Division.