Atletikstjerner klar til datachip under huden

To svenske atletikstjerner er villige til at lade sig overvåge med gps eller sågar at få opereret en datachip ind under huden for at slippe for dopingmistanke.

Efter endnu et år med mange dopingskandaler, fygende mistanker mod sportens største stjerner og indrømmelsen om brug af doping fra en af de allerstørste i deres egen sportsgren er de to svenske atletikstjerner Carolina Klüft og Stefan Holm klar til at lade sig overvåge i døgndrift. Det slår de onsdag fast overfor Svenska Dagbladet.

Verdensherskerinden i syvkamp er træt af de evige mistanker, som ikke er blevet mindre, efter sprinterdronningen Marion Jones har indrømmet, at hun dopede sig inden OL i 2000.

- Jeg hader virkelig doping og fusk så meget, at mit liv ville slutte, hvis jeg fik noget i mig. Jeg har tidligere foreslået, at man skulle operere en datachip ind under huden, men ligeså godt var det måske at udstyre alle aktive med en gps-nøglering. Så ved alle, hvor vi er hele tiden og kan finde os, hvis de vil teste os, siger Klüft, der også gerne så alle udøveres testresultater ligge offentligt tilgængelige på internettet.

Hun bakkes op af højdespringeren Stefan Holm.

- Ærlig talt, hvorfor ikke? Det er radikalt og kan lyde brutalt, men det synes måske også som en god løsning, så man slap for at blive mistænkeliggjort uden grund, siger han til samme avis.

/ritzau/