Atletikpræsident er begejstret over dansk VM-rute

Sebastian Coe mener, at cross-ruten ved VM i Aarhus fremstiller sporten som innovativ og moderne.

IAAF-præsident Sebastian Coe udtrykte begejstring, da han blev præsenteret for den kommende VM-rute i cross. Reuters/Eric Gaillard Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Reaktionen fra Det Internationale Atletikforbund (IAAF) var positiv, da det mandag blev præsenteret for ruten til VM i crossløb i Aarhus i 2019.

I en pressemeddelelse fra Dansk Atletik Forbund (DAF) udtrykker præsident Sebastian Coe begejstring over ruten, der blandt andet kommer til at løbe hen over Moesgaard Museums skrånende græstag.

»Det er et meget, meget interessant setup, som vil vise vores sport på en innovativ og moderne måde og samtidig vise, at crossløb er en tough sport og med disse omgivelser tage sporten tilbage til, hvad jeg vil kalde det traditionelle crossløb,« siger Sebastian Coe.

DAF, der er arrangør sammen med Aarhus Kommune og Sport Event Denmark, håber, at man med det nytænkende crossløb kan booste sporten såvel nationalt som internationalt.

»Vi vil sætte crossløb på dagsordenen, og vi vil invitere danskerne og motionisterne med til VM-festen såvel i dagene op til selve mesterskabet som til selve VM-Raceday.«

»Samtidig vil vi med introduktion af en landsdækkende skole-OL cross-turnering lade finalen for denne indgå i selve VM-arrangementet,« siger Jakob Larsen, direktør i Dansk Atletik Forbund.

VM-løbet i Aarhus skal afvikles i marts 2019.

/ritzau/