Atletikforbund opretholder udelukkelse af russere

På et møde har ledelsen i Det Internationale Atletikforbund besluttet fortsat at udelukke russiske atleter.

Præsident Sebastian Coe og resten af IAAF-toppen fastholder udelukkelsen af Rusland. Scanpix/Yann Coatsaliou Fold sammen
Læs mere

Det Internationale Atletikforbund (IAAF) fastholder udelukkelsen af russiske atletikudøvere i internationale konkurrencer.

Det skete på et møde i Monaco søndag, skriver nyhedsbureauet AFP.

Det er et stort slag for de russiske udøveres chance for at deltage ved indendørs-VM, der afvikles i den engelske by Birmingham i marts 2018.

Søndagens beslutning fra ledelsen i IAAF er også interessant, fordi Den Internationale Olympiske Komité (IOC) under en kongres 5.-7. december skal beslutte, hvorvidt russere må deltage ved vinter-OL under russisk flag.

Flere nationers antidopingmyndigheder har anbefalet Den Internationale Olympiske Komité (IOC) at udelukke Rusland fra vinter-OL i februar.

Beslutningen vil blive truffet ud fra fundene og anbefalingerne fra en undersøgelseskommission, der er ved at lægge sidste hånd på granskningen af Rusland.

Ruslands atletikudøvere har været udelukket i cirka to år, efter det i den meget omtalte McLaren-rapport fra Det Internationale Antidoping Agentur (Wada) kom frem, at landet har haft et statsstyret dopingprogram.

Det fik Det Internationale Atletikforbund (IAAF) til at udelukke Rusland fra al international atletik.

Skandalen spredte sig til også at omfatte andre atleter end atletikudøvere, men IOC valgte alligevel ikke at udelukke Rusland som nation til sommer-OL i Rio de Janeiro i 2016.

/ritzau/AFP