Atlético klager over Fifa-dom og håber på sommerindkøb

Atlético Madrid håber på at få omstødt Fifa-dom, der forhindrer dem i at købe spillere til sommer.

Kévin Gameiro var blandt Atlético Madrids nyindkøb sidste sommer (Arkivfoto). Reuters/Gonzalo Fuentes Fold sammen
Læs mere

Lausanne. Repræsentanter fra den spanske fodboldklub Atlético Madrid mødte mandag op hos Den Internationale Sportsdomstol (CAS) i håbet om at få omstødt det transferforbud, der betyder, at klubben ikke må købe nye spillere til sommer.

Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) besluttede sidste år, at Atlético Madrid skulle fratages retten til at handle i to transfervinduer.

Årsagen var, at klubben angiveligt havde overtrådt reglerne i forbindelse med at skrive kontrakt med udenlandske spillere på under 18 år

I første omgang ankede Atlético Madrid beslutningen, og klubben kunne dermed købe spillere i sommertransfervinduet sidste år, mens Fifa igen tog stilling til sagen. I september sidste år blev anken dog afvist.

Og dermed har Atlético Madrid nu haft forbud mod at købe spillere i vinterpausen, mens klubben heller ikke må handle til sommer.

Atlético Madrids naboer fra Real Madrid blev pålagt et lignende transferforbud sidste år, men har fået lov til at handle igen fra sommeren 2017.

Og det forstår Atlético Madrids præsident, Enrique Cerezo, ikke meget af.

- Vi håber, at de fjerner forbuddet, så vi kan skrive under med spillere til sommer. Vi har haft samme problem som Real Madrid, så hvis forbuddet er fjernet hos dem, hvorfor sker det så ikke for os?, siger præsidenten.

Atlético Madrid skrev i sommeren 2016 blandt andre kontrakt med Kévin Gameiro, Nicolás Gaitán og Fernando Torres.

/ritzau/