Astana frygter Vino-exit

Astana-chef Marc Biver anser ikke længere Alexandre Vinokourov og Andreas Klöden for at være favoritter til den samlede Tour-sejr. Vinokourov kan være færdig.

Alexandre Vinokourov er fortsat så hårdt medtaget af torsdagens styrt under Tour de France, at Astanas team manager frygter, at den hårdføre kasak må stå af på lørdagens etape mod Le Grand Bornand. Vinokourov kæmper så hårdt med smerterne, at selv fredagens flade etape voldte ham store problemer. Og det har givet panderynker.

- Vi må være realistiske og sige, at det kan godt være, at Vinokourov står af i dag (lørdag, red.) Men man ved aldrig, hvor man har ham, da han er utilregnelig, stærk og vil kæmpe for at blive i løbet, siger Marc Biver til Ritzau.

Team manageren er også meget bekymret for holdets anden klassementsrytter Andreas Klöden, der også kæmper med efterveerne fra sit styrt. Tyskeren er dog indtil videre kommet lettere igennem de sidste par dage, men det kan ændre sig, når feltet lørdag rammer de første alpetoppe.

- Problemet med Klöden er, at han ikke kan stå op i cyklen, så det bliver svært for ham i bjergene, fortsætter team manageren, der går ud fra, at de øvrige mandskaber vil gribe chancen på lørdagens etape og sætte angreb ind, så snart det går opad.

/ritzau/