Astana blæser til angreb mod Rasmussen

Lørdagens etapevinder Alexandre Vinokourov var overrasket Michael Rasmussens præstation, men han er ikke bange for danskeren.

Før løbet gik i gang var han den helt store favorit, men et styrt ødelagde Alexandre Vinoukourov og holdkammeraten Andreas Klödens drejebog for Tour de France 2007. Lørdag fik kasakken dog noget af en revanche, da han suverænt vandt den 54 kilometer lange enkeltstart i Albi med Klöden på tredjepladsen.

Dermed er Vinokourov på niendepladsen, mens Klöden er firer - to et halvt minut efter danskeren. De kommende tre etaper er benhårde etaper i Pyrenæerne, og Vinokourov lover, at Rasmussen og Rabobank får nok at se til.

- Rasmussen er rigtig god i bjergene, og hans enkeltstart i dag overraskede mig. Men jeg er ikke bange for ham. Vi vil angribe nu, og selv om Rasmussen er en god klatrer, så kan alle have en dårlig dag. Touren slutter først i Paris, sagde Vinokourov, der selv er godt fem minutter efter Rasmussen i klassementet.

Vinokourov blev også spurgt til virakken omkring Rasmussen. Kasakken sagde, at han ikke kendte sagen i detaljer, men han undrer sig over, at DCU ikke meldte noget ud inden Touren./ritzau/

/ritzau/