Astana beholder sin WorldTour-licens

Tour de France 2014, pressemøde med Team Astana og Jakob Fuglsang d.4. juli 2014.- - Se RB 7/10 2014 08.09. Jakob Fuglsangs hold kan miste licens til at køre store løb i 2015 efter de seneste dopingsager på holdet. (Foto: Nils Meilvang/Scanpix 2014) Fold sammen
Læs mere

Den internationale cykelunion (UCI) meddeler på sin hjemmeside, at Astana får lov at beholde sin WorldTour-licens for 2015-sæsonen. Dermed er det sikkert, at Jakob Fuglsangs hold får muligheden for at deltage i Tour de France og de andre grand tours.

UCI vil dog fortsat holde det kasakhiske hold under observation, lyder det i den meddelelse, som unionen offentliggjort.

Astana var sidste år involveret i flere dopingsager, og det er på den baggrund, at UCI gennem længere tid har overvejet at fratage cykelholdet sin WorldTour-licens og dermed degradere det til kontinentalniveau. På kontinentalniveauet må holdene ikke køre med i de største løb som Tour de France, Giro d'Italia og Vuelta a España.

I december fik det kasakhiske hold en midlertidlig WorldTour-licens. To måneder senere opfordrede UCI sin egen licenskommission til at fratage holdet licensen, men unionen er siden kommet på andre tanker.