ASO: UCI vil skade Touren

Arrangørerne bag Tour de France, ASO, langede lørdag ud efter den Internationale Cykelunion. Unionen blev beskyldt for at være inkompetent og ville skade Touren

Den Internationale Cykelunion (UCI) vil skade Tour de France. Sådan lød konklusionen, da ASO, arrangøren bag det franske etapeløb lørdag havde indkaldt til pressemøde. ASO-chef Christian Prudhomme langede ud efter UCI, da unionen undlod at gribe ind overfor Michael Rasmussen og Patrik Sinkewitz, som fik lov til at stille til start i Tour de France.

Det skete selv om Sinkewitz allerede i juni havde afgivet en positiv dopingprøve, mens Michael Rasmussen bar rundt på flere advarsler fra antidopingmyndighederne.

- For mig er der kun to mulige grunde til det her. Den ene er inkompetence hos UCI. Den anden er, at UCI vil skade Touren, sagde Christian Prudhomme, mens ASO-præsident Patrice Clerc sendte et kraftigt signal til UCI-præsident Pat McQuaid.

- De har ikke opført sig professionelt, men inkompetente. Normalt ville man bede en sådan ledelse om at gå af, sagde Clerc.

På pressemødet kom det ligeledes frem, at ASO fremadrettet vil arbejde for, at Tour de France-rytternes dopingmoral vil veje tungere end det sportslige niveau. Løbsarrangørerne gjorde det klart, at man allerede fra næste år vil være mere kritiske med hensyn til, hvilke hold, der får lov til at stille til start.

/ritzau/